Anderlecht draait duel om na gigablunder en wint Super Cup

Anderlecht heeft de eerste prijs van het seizoen al binnen. Zaterdagavond werd in de strijd om de Super Cup bekerwinnaar Zulte Waregem verslagen: 2-1.

Daar leek het lange tijd niet op uit te draaien, want het was Zulte Waregem dat sterk uit de startblokken kwam en al na drie minuten de leiding nam. Op aangeven van Nill De Pauw kopte Davy De fauw, die in Nederland uitkwam voor Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade, feilloos raak: 0-1.

Zulte kreeg in het vervolg van de wedstrijd kansen op een tweede treffer, maar in de fase vlak voor rust werd Anderlecht sterker. Direct na de pauze leverde dat de gelijkmaker op. Doelman Louis Bostyn ging gruwelijk in de fout toen hij een corner probeerde te voorkomen, maar de bal zo in de voeten van Sofiane Hanni schoof. De aanvoerder van Anderlecht schoot de bal feilloos in het lege doel.

De 1-1 kwam hard aan bij Essevee, dat na de treffer van Hanni nauwelijks nog in het stuk voorkwam. De 2-1 voor Anderlecht in de 59ste minuut kwam dan ook niet als een verrassing. Een perfecte voorzet van Dennis Apiah werd door Adrien Trebel achter de ongelukkige Bostyn gekopt.

Anderlecht, waar nieuwkomer Sven Kums (ex-SC Heerenveen) een ijzersterke indruk maakte op het middenveld, speelde het duel vervolgens rustig uit en gaf de van Everton gehuurde Henry Onyekuru nog enkele speelminuten, wat het officiële debuut betekende voor de vleugelspits.