Anderlecht biedt 'toptalent' Vanden Borre tweede kans

Opnieuw heeft Anderlecht van zich laten horen op de transfermarkt. Anthony VandenBorre, die al maanden zonder club zat, maakt bij de Brusselse club het seizoen af.

Anderlecht biedt 'toptalent' Vanden Borre tweede kans

Vorige zomer werd het contract van Vanden Borre (25) bij het RC Genk van trainer Mario Been ontbonden. Vanaf dat moment zat de in Congo geboren Belg, die door Anderlecht-icoon Paul van Himst ooit het grootste talent dat hij ooit had gezien werd genoemd, zonder club.

Vitesse was nog in de markt voor de verdediger annex middenvelder, maar tot een verbintenis kwam het nooit. Nu heeft Anderlecht, met de Nederlandse trainer John van den Brom, zich opgeworpen om de carrière van de rechterflankspeler nieuw leven in te blazen.

'De directie heeft inderdaad besloten om Anthony te helpen', zo luidt een verklaring op de clubwebsite. 'De club vergeet zijn oud-spelers, die het moeilijk hebben, niet. We kennen Anthony goed en we hopen dat hij deze kans met beide handen grijpt. De technische staf en alle medewerkers van Sporting Anderlecht zullen alles in het werk stellen opdat hij zijn onmiskenbaar talent weer ten toon kan spreiden op de voetbalvelden.'

Vanden Borre zelf is dolblij met zijn kans. 'Ik wil de club bedanken voor deze kans. Ik zal er alles aan doen om mijn dank op gepaste wijze te uiten en mijn oude niveau zo snel mogelijk te bereiken om de club weer van dienst te zijn. Dit vergeet ik nooit.'

Vanden Borre maakte begin 2004 op zestienjarige leeftijd zijn debuut bij Anderlecht en werd een grote toekomst toegedicht. Clubicoon Paul Van Himst noemde hem zelfs het grootste talent dat hij ooit had gezien, maar via Fiorentina, Genoa en Portsmouth kwam hij in het seizoen 2010/11 bij RC Genk terecht. De club van Been en Vanden Borre gingen op 1 juli uit elkaar, nadat ze met elkaar in de clinch waren geraakt door wangedrag van de speler.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen