Anderlecht begint eindelijk weer met zege aan competitie

Reacties

Anderlecht is de Belgische competitie begonnen met een zwaarbevochten 3-1 zege. Het gepromoveerde Mouscron-Péruwelz maakte na rust een achterstand goed, maar zag de Belgische titelverdediger mede door een goal van Aleksandar Mitrovic toch winnen.

Anderlecht begint eindelijk weer met zege aan competitie

Anderlecht begon met Bram Nuytinck (foto) in de basis flitsend aan het seizoen. In het eerste kwartier werden de bezoekers op eigen helft teruggedrongen. Frank Acheampong bekroonde het overwicht na een kwartier. Hij was het eindstation na een fraaie combinatie tussen Dennis Praet en Gohi By Cyriac. Waar verwacht werd dat Anderlecht door zou denderen, kabbelde het duel voort.

Vlak nadat een goal van Mitrovic vanwege buitenspel werd afgekeurd, kwam de promovendus langszij. Na een fraaie steekbal van Tristan Dingome kon Anice Badri de bal knap in de verre hoek schieten.

Kort daarna rook Mouscron zelfs aan een voorsprong toen aanvoerder Kevin Vandendriessche de bal tegen de lat knalde. Eenmaal bekomen van de schrik ging Anderlecht, met invaller Matias Suarez, op zoek naar een overwinning. Die zege kwam er door Mitrovic en Suarez. De Serviër kopte, vlak nadat Abdoualy Diaby aan de andere kant een enorme kans om zeep had geholpen, de verlossende 2-1 binnen. Met een frommelgoal maakte Suarez, die de bal wel met zijn hand beroerde, er 3-1 van. Daar bleef het bij.

Door de zege maakte Anderlecht een einde aan een opmerkelijke reeks. In de vorige drie seizoenen werd de openingswedstrijd steeds verloren, al kroonde Anderlecht zich in die seizoenen wel steevast tot kampioen. Dit keer werd een valste start dus ternauwernood voorkomen. Eerder wonnen Standard Luik en Club Brugge al wel hun openingsduel.

Overige uitslag
KV Mechelen - Racing Genk 3-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.