Ancelotti zinspeelt op rentree Ronaldo tegen Van Gaal

Reacties

Het herstel van Cristiano Ronaldo verloopt dusdanig goed dat de Portugese superster zaterdag tegen Manchester United zijn eerste minuten van de voorbereiding zou kunnen maken. Carlo Ancelotti nam al een klein voorschot op het optreden van Ronaldo tegen diens oude werkgever.

Ancelotti zinspeelt op rentree Ronaldo tegen Van Gaal

Ronaldo had tot dusver geen aandeel in de twee wedstrijden die Real in de Verenigde Staten afwerkte (1-1 en verlies na penalty's tegen Internazionale, 0-1 nederlaag tegen AS Roma) in het kader van de International Champions Cup. Tegen het United van Louis van Gaal komt daar mogelijk verandering in.

'Cristiano traint goed, al is het apart van de groep. Zijn knieproblemen zijn volgens mij over ', vertelde Ancelotti tegen AS na de oefenwedstrijd tegen Roma. Of dat betekent dat Ronaldo klaar is voor zijn eerste optreden sinds de WK-wedstrijd op 26 juni tegen Ghana (2-1) liet Ancelotti in het midden. 'We moeten voorzichtig blijven, we zullen zien of hij de volgende wedstrijd tegen Manchester United kan spelen.'

Net als veel andere Europese toptrainers moet Carlo Ancelotti door het WK volop improviseren tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Net als veel andere Europese toptrainers moet Carlo Ancelotti door het WK volop improviseren tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De voorzichtigheid die de trainer van Real Madrid in acht neemt is volledig begrijpelijk, aangezien Ronaldo allerminst topfit naar de mondiale eindronde in Brazilië afreisde. Daardoor was de Wereldvoetballer van het Jaar geen schim van de speler die hij tijdens grote delen van vorig seizoen in het shirt van De Koninklijke was. Alleen tegen Ghana vond de captain van de Portugezen het net.

WK
Ancelotti zag behalve Ronaldo ook veel andere spelers later aansluiten door het WK, maar de 55-jarige trainer maakt zich geen zorgen om hun fysieke gesteldheid. 'De spelers die zich vier dagen geleden meldden, speelden goed tegen Roma. Conditioneel worden ze steeds sterker, dat is het belangrijkst.'

Dat het seizoen dit jaar al vroeg begint door de wedstrijd om de Europese Super Cup op 12 augustus tegen Sevilla, vindt Ancelotti geen probleem. 'Iedereen zal klaar zijn om dan te spelen, ook al mis ik nog veel spelers. Dat sommigen van hen pas op 1 of zelfs 5 augustus terugkeren, betekent niet dat ze niet kunnen spelen. Een week trainen moet genoeg zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.