Ancelotti ziet volop toekomst voor Real, Jesé geniet

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti ziet de toekomst van zijn club zeer rooskleurig tegemoet. Volgens de Italiaanse coach is er volop talent aanwezig in Madrid.

Ancelotti ziet volop toekomst voor Real, Jesé geniet

Dinsdag zegevierde Real in het bekerduel met derdeklasser Cornellà met 5-0, nadat in het uitduel ook al met 4-1 was gewonnen. Niet de plaatsing voor de achtste finale, maar het op de deur kloppen van de nodige talenten stemde Ancelotti (foto) zeer tevreden. 'We eindigden de wedstrijden met zes spelers uit de eigen jeugdopleiding', aldus de Italiaan. 'Dat is goed voor de club', doelde Ancelotti op de Financial Fair Play-regelgeving.

Volgens Ancelotti heeft Zinedine Zidane, zijn assistent maar ook de coach van Real Madrid B, een flinke inbreng in de toestroom van talenten. 'Hij bezit charisma en al die talenten luisteren aandachtig naar hem. Zo groeit Zidane ook als coach. Uiteindelijk zal Real profiteren van een avond als deze. Spelers als Llorente en Medrán zijn klaar voor het eerste elftal', aldus de Italiaan, die doelman Fernando Pacheco en aanvaller Javi Muñoz liet debuteren. Verdediger Nacho en Jesé Rodríguez completeerden het zestal home grown-players.

Afzien
Jesé maakte bovendien zijn rentree na een lijdensweg van ruim acht maanden. De spits heeft zijn zware knieklachten inmiddels volledig achter zich gelaten en bepaalde tegen Cornellà de eindstand op 5-0. 'Ik ben zielsgelukkig met mijn rentree. Het was acht maanden afzien en ik heb wedstrijden met mijn ploeggenoten echt gemist. Daarom wil ik iedereen bij de club en vooral trainer Ancelotti en voorzitter Florentino Perez bedanken. Ze hebben me allemaal enorm geholpen. De fans hebben me eveneens enorm gesteund. Daarom draag ik mijn goal op aan de club en het stadion en natuurlijk de fysio die me er weer bovenop heeft geholpen.' Ancelotti was eveneens tevreden met het optreden van Jesé. 'Hij deed het goed, maar heeft nog wel wat tijd nodig. Hij zal tegen Ludogorets gaan spelen (Champions League, 9 december) en daarna zien we het wel.'

Voor Real was het de zeventiende officiële zege op rij, waardoor het all time-record van Barcelona (tussen oktober 2005 en januari 2006 onder leiding van Frank Rijkaard) nog maar één winstpartij weg is. Zaterdag wacht in Madrid Celta de Vigo als tegenstander. 'En daar gaan we ons nu op voorbereiden. Over het record hebben we nooit nagedacht', aldus Ancelotti. 'Het is ons doel om te winnen van Celta en daarna zien we wel wat dat oplevert. Al zijn we natuurlijk wel blij met deze serie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.