Ancelotti wil droom in leven houden bij weerzien in Turijn

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel op bezoek bij Juventus aangegeven waarschijnlijk weer met Javier 'Chicharito' Hernández in de spits te starten. De Mexicaan groeide in de kwartfinale uit tot gevierde man bij Real Madrid.

Ancelotti wil droom in leven houden bij weerzien in Turijn

Door de blessure van Karim Benzema zal Ancelotti dinsdag op bezoek bij zijn oude ploeg - hij was trainer van De Oude Dame  tussen 1999 en 2001 - waarschijnlijk weer een beroep doen op de Mexicaanse spits. Hernández maakte in het kwartfinale-tweeluik met stadgenoot en rivaal Atlético Madrid de enige goal. 'Hij heeft het in de spits altijd goed gedaan', vulde de Italiaanse coach tijdens de persconferentie aan. Ancelotti liet ook al doorschemeren dat Gareth Bale weer klaar is voor een basisplek.

Ancelotti vertelde als geen ander te beseffen hoe lastig het is om in Turijn te winnen. Maar dat betekent niet dat de bekerhouder zal gaan verdedigen. 'Wie moed toont, zal winnen. Wie vrees kent, zal verliezen', zo luidden zijn wijze woorden. 'Natuurlijk hebben de twee jaar dat ik hier trainer was, mij verder geholpen. Maar nu wil ik winnen.'

'Hier winnen is niet gemakkelijk', vervolgde Ancelotti. 'Juve heeft een geweldig team met ervaren en goede spelers. Dat ze in de halve finale staan, is misschien een verrassing. Maar dat betekent niet dat wij favoriet zijn. Bovendien hebben ze vertrouwen getankt door dit weekend de Scudetto te pakken. Maar dat laat onverlet dat wij onze droom willen realiseren: het prolongeren van onze Champions League-zege. We zijn honderdtachtig minuten verwijderd van de finale en zullen er alles aan doen om onze droom uit te laten komen', aldus de ervaren coach, die voor de glorie van vorig seizoen - toen Atlético in de finale werd verslagen - ook met AC Milan twee keer De Cup met de Grote Oren won.

Tranen
Hernández kende in het laatste duel met Atlético zo zijn eigen droom. De Mexicaanse goaltjesdief moest het de voorbije maanden bijna voortdurend doen met een plek in de dug-out, maar kreeg door de afwezigheid van Benzema zijn kans. Hij greep die mogelijkheid door te doen waar hij goed in is: scoren. 'Het was een emotionele achtbaan', blikte hij in gesprek met UEFA.com terug op zijn goal tegen Atlético. 'Toen ik vervolgens werd gewisseld kwamen de tranen. Keylor Navas fluisterde mij wat mooie woorden toe. Hij is een goede vriend; zijn steun was heel belangrijk voor mij dit seizoen.'

'De finale in Berlijn een droom? Dan moeten we eerst afrekenen met Juventus', zo besloot de Mexicaan. Na het heenduel van dinsdag staat op 13 mei de return op het programma. In de andere halve finale nemen Barcelona en Bayern München het tegen elkaar op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.