Ancelotti trots op record: 'Niet voor mogelijk gehouden'

Reacties

De 4-0 overwinning tegen Ludogorets betekende voor Real Madrid de negentiende (!) zege op rij. Coach Carlo Ancelotti stak zijn blijdschap niet onder stoelen of banken.

Ancelotti trots op record: 'Niet voor mogelijk gehouden'

Het Barcelona van Frank Rijkaard won ooit achttien wedstrijden op rij, maar De Koninklijke is dat aantal nu voorbij. Sinds op 13 september thuis werd verloren van stadsgenoot Atlético (1-2) won Real al zijn wedstrijden in de Primera División, Copa del Rey en Champions League. De bizarre doelcijfers die daarbij horen: 71 voor en negen tegen.

Reden voor vreugde, ook bij de doorgaans stoïcijnse Ancelotti. 'Zelfs ik had niet na die wedstrijd tegen Atléti niet voor mogelijk kunnen houden dat we de daaropvolgende negentien wedstrijden allemaal zouden winnen.' De credits legde hij bij de spelers neer. 'Het is een uitzonderlijke selectie, ik hou van al mijn spelers en heb enorm veel respect voor ze. Het gaat ons voor de wind op het moment, dit moeten we zien vast te houden', blikte hij vooruit op uitbreiding van het record.

Over de wedstrijd tegen de Bulgaren zelf deed hij koeltjes. 'We wilden winnen, en dat hebben we zonder problemen gedaan. Onze voorbereiding was hetzelfde als normaal, ook tijdens de wedstrijd zelf hebben we geen moment met de handrem erop gespeeld. Dat is echt niet gemakkelijk, wedstrijden die eigenlijk nergens meer om gaan beginnen met zó'n motivatie en passie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.