Ancelotti tevreden, Ronaldo waande zich op rugbyveld

Hoewel Real Madrid getuige vijf zeges op rij de smaak te pakken lijkt te hebben, ging er in de Champions League woensdagavond op bezoek bij Ludogorets Razgrad (2-1) ook genoeg fout. Trainer Carlo Ancelotti was ondanks de vroege tegengoal en de bescheiden overwinning, die het klasseverschil maar matig uitdrukte, tevreden.

Real trof met Ludogorets niet alleen de Bulgaarse kampioen van de laatste drie jaar, maar ook een ploeg die op en top gemotiveerd was om De Koninklijke een loer te draaien. Na zes minuten kwam de miljoenenploeg van Ancelotti al in de problemen, toen Marcelinho scoorde bij een spelhervatting. 'Maar dit is wel de Champions League. En voor kleinere teams is dit de wedstrijd van het jaar', wuifde Ancelotti het klasse-verschil weg.

Dat Real zich liet verrassen, omdat het pas een kwartier voor tijd de drie punten over de streep trok en kwetsbaar was in de counter, wuifde Ancelotti deels weg. 'Het begin was niet goed. Dat we opnieuw een goal incasseerden bij een standaardsituatie had dit een lastige wedstrijd kunnen maken, maar onze reactie was goed. Ludogorets speelt agressief, ze waren snel en counterden goed. Maar dat wisten we ook vóór de wedstrijd al door hun optreden op Anfield.'

Cristiano Ronaldo mocht in de eerste helft twee keer aanleggen vanaf de stip. Alleen in de 25ste minuut passeerde de Portugees doelman Vladislav Stoyanov.

Net als tegen Real Madrid had de ploeg van Virgil Misidjan (ex-Willem II) ook uit tegen Liverpool lang uitzicht op een punt. Weer ging het mis in de slotfase, Karim Benzema scoorde in de 77ste minuut de 1-2. Dat doelpunt was volgens Ancelotti niet meer dan terecht. 'We speelden in aanvallend opzicht goed, creëerden veel kansen. We hadden al veel eerder kunnen scoren. We moeten effectiever zijn, maar ik ben tevreden.'

Rugby
Ancelotti gaf met Benzema, Toni Kroos en James Rodríguez drie blikvangers rust. Cristiano Ronaldo speelde wél. Hij had complimenten voor Ludogorets. 'Ze hebben een goede ploeg, met hun fans achter zich kregen ze extra energie. Daarom was dit voor ons een zware opdracht. Dat hoort erbij, als grote club moet je dan een antwoord klaar hebben', aldus Ronaldo, die wel een lichte enkelblessure overhield aan het duel. 'Dat kwam door een smerige tackle, het leek af en toe wel een rugbywedstrijd...'

Als Real als een topploeg speelde, dan deed Ludogorets dat ook. Dat viel althans op te maken uit de reactie van Georgi Dermendzhiev, de coach van de Bulgaren. 'Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar niet heel erg. We hadden zeker een gelijkspel verdiend, we speelden dapper en zonder angst tegen de regerend kampioen van Europa. We hebben gespeeld als Reals gelijke, ik ben enorm blij met ons optreden.'