Ancelotti reageert op kritiek van Xavi en onvrede Vinícius na wissel

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft zijn schouders opgehaald over de kritiek van collega-trainer Xavi Hernández aan het adres van de arbitrage na de Clásico van zondag. De coach van Barcelona trok fel van leer nadat Lamine Yamal dacht te scoren.

Ancelotti reageert op kritiek van Xavi en onvrede Vinícius na wissel
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Barcelona
Barcelona

Yamal dacht Real Madrid-keeper Andriy Lunin na een klein half uur te passeren met een hakballetje, maar de VAR kon bij het bestuderen van de beelden niet duidelijk zien of de doelman uit Oekraïne de bal van achter de doellijn wegwerkte. Er was ook geen doellijntechnologie in Santiago Bernabéu. Uiteindelijk werd dus besloten om geen goal toe te kennen aan Barça, dat in de slotfase nog verloor door een treffer van Jude Bellingham. Real is daardoor hard op weg naar de Spaanse titel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop kreeg Ancelotti de vraag of hij zich kan vinden in de kritiek van Xavi. ‘Ik wil geen mening geven over wat Xavi denkt, iedereen heeft recht op zijn mening. Ik praat liever over de wedstrijd. We hebben een grote stap gezet richting de titel. Met onze laatste druppel energie hebben we gewonnen. Het mogelijke doelpunt (van Yamal, red.) was geen doelpunt, de bal ging er niet in’, zei de Italiaanse trainer stellig op de persconferentie.

Vinícius
‘De penalty lijkt mij duidelijk’, aldus Ancelotti over de aanleiding van de strafschop die leidde tot de 1-1 van Vinícius Júnior. De Braziliaan ging zo'n tien minuten voor tijd ontstemd naar de kant na zijn wissel. ‘Hij vond dat niet leuk, want hij wilde verder. Maar er is in de afgelopen dagen veel gevraagd van onze aanvallers, zeker als je kijkt naar onze wedstrijd in Manchester.'

‘We vragen onze aanvallers om te verdedigen, te werken voor het team. Het zijn heel snelle jongens die vaak de diepte zoeken. Daarmee putten ze zichzelf ook uit. Ik begreep hem, maar we hadden een paar verse benen nodig’, besluit de Italiaan, die eerder deze week met Real ten koste van Manchester City de halve finales van de Champions League bereikte

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
5
Athletic de Bilbao
34
17
10
7
55-33
+22
61
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.