Ancelotti: 'Nieuws over Jesé kwam hard aan in kleedkamer'

De vrees die al meteen bestond na het vroege uitvallen van Jesé blijkt gegrond. De 21-jarige aanvaller heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd, zo heeft Real Madrid na afloop van de 3-1 overwinning in de Champions League op Schalke 04 bevestigd.

Ancelotti: 'Nieuws over Jesé kwam hard aan in kleedkamer'

Jesé staat daardoor minimaal een half jaar aan de kant, maar volgens trainer Carlo Ancelotti heeft het geen enkele invloed op de toekomst van de talentvolle Spanjaard. 'Ook na zijn blessure zal hij weer een belangrijke speler voor ons zijn. We zullen geduldig op hem wachten, want we verliezen een aanvaller, die dit seizoen erg goed heeft gespeeld. Het nieuws kwam hard aan in de kleedkamer.'

Dat Jesé een plaats in de selectie van Ancelotti aankan, bewees hij al meerdere malen. Hoewel de door Real zelf opgeleide spits voornamelijk als invaller in actie kwam, stond zijn teller dit seizoen alweer op acht doelpunten. Liefst zes daarvan maakte hij in 2014.

Mijlpaal
Voor Ancelotti zelf betekende de 3-1 zege op Schalke een mijlpaal in het miljoenenbal. De 54-jarige Italiaan is de eerste trainer die zich met vijf clubs voor de kwartfinale van de Champions League heeft geplaatst. Behalve Real leidde hij ook Juventus, AC Milan, Chelsea en Paris Saint-Germain naar de laatste acht in het belangrijkste Europese bekertoernooi voor clubteams.

Maar daar houdt het toernooi voor Real nog niet op, zo vindt Ancelotti. 'We verkeren momenteel in uitstekende vorm, dat doet ons erg goed. Deze ploeg heeft zich de laatste maanden enorm verbeterd', aldus Ancelotti over De Koninklijke, die al sinds 26 oktober vorig jaar ongeslagen is (2-1 nederlaag tegen Barcelona).

Clásico
Juist voor die nederlaag kan Real zich zondag revancheren. Sergio Ramos, zelf na zeventig minuten naar de kant om rust te pakken, erkende na afloop dat hij en zijn ploeggenoten zich tegen Schalke 04 spaarden voor de kraker tegen Barça. 'Maar de Clásico zal een heel andere wedstrijd worden. Dan zullen we al onze kaarten op tafel leggen.'

Bekijk hier al onze video's