Ancelotti kent geen zorgen: 'Heb beste ploeg ter wereld'

Reacties

Carlo Ancelotti vindt Real Madrid de beste ploeg van de wereld. Ondanks dat de trainer woensdagavond in de Champions League met een gehavend team moet aantreden tegen Atlético.

Ancelotti kent geen zorgen: 'Heb beste ploeg ter wereld'

Real Madrid moet het na de 0-0 in de uitwedstrijd in de return sowieso stellen zonder de Luka Modric, Karim Benzema (geblesseerd) en Marcelo (geschorst). Gareth Bale liep een kuitblessure op in het competitieduel met Málaga. Voor hem lijkt het duel ook te vroeg te komen, al heeft de club daar officieel nog geen mededelingen over gedaan.

Ancelotti maakt zich echter weinig zorgen. 'De hele selectie verdient het om te spelen, alle jongens zijn in geweldige vorm', zei de trainer daags voor de derby. Hij gaf al wat hints over zijn mogelijke opstelling. 'Isco heeft eerder op de plek van Modric gespeeld en dat deed hij geweldig. En ook Javier Hernandez heeft het de laatste tijd goed gedaan. Ik heb de beste ploeg ter wereld.'

Ancelotti wil graag de regie in eigen hand houden en als het kan de wedstrijd over negentig minuten naar zich toe trekken, voordat er andere factoren bij komen kijken. 'Het is moeilijk om een penaltyserie te oefenen. Atlético heeft een zeer sterke verdediging, maar ik ben ervan overtuigd dat we ze kunnen verslaan.'

Na de gewonnen Champions League-finale van vorig jaar (4-1 na verlenging) speelden Real en Atlético nog zeven keer tegen elkaar. Real won niet een van die partijen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.