Ancelotti: 'Ik stel tegen PSV mijn beste elf op'

Reacties

Hoewel Bayern München een serie belangrijke wedstrijden tegemoet gaat, laat coach Carlo Ancelotti in het duel bij PSV zijn sterkste basiself opdraven. Dat vertelde de Italiaanse coach tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel van dinsdag.

Ancelotti: 'Ik stel tegen PSV mijn beste elf op'

Bayern staat na drie duels op zes punten in Groep D. Atlético Madrid is koploper en nog zonder averij. Omdat PSV en FK Rostov pas op één punt staan, is de kans groot dat een zege in Eindhoven volstaat voor plaatsing voor de Beierse grootmacht.

'Het is een belangrijke en moeilijke wedstrijd voor ons', stelde Ancelotti. 'Wij willen eerste worden in de poule, dus morgen ga ik met de beste elf spelen', aldus de Italiaan, die verwacht dat de wedstrijd anders zal verlopen als in de return van twee weken terug (4-1 voor Bayern). 'PSV speelt thuis en zal wat meer gaan drukken. PSV is in eigen stadion vaak sterk, maar we gaan ons niet aanpassen. Of ze met vier of vijf man achterin spelen? Wij gaan van onszelf uit.'

Robben
Ancelotti wilde niet bevestigen dat Arjen Robben zal starten op bezoek bij zijn oude club, al wijst alles daar wel op. 'Hij kan spelen inderdaad, al weten we nog niet helemaal hoe lang precies', vertelde de ervaren coach, die onder anderen Thomas Müller rust gunde in aanloop naar het treffen van dinsdag.

Met een goal en twee assists toonde Robben zaterdag tegen FC Augsburg (3-1) nog steeds goed in vorm te zijn. Ancelotti is blij met de 32-jarige aanvaller. 'Robben doet het heel erg goed. Ik hoop dat hij dat kan volhouden. Met zijn kwaliteit en ervaring is hij heel belangrijk voor Bayern. Zaterdag werkte hij goed samen met Robert Lewandowski. Een voorbeeld voor de rest van het team.'

Na het duel met PSV wacht voor Bayern zaterdag het thuisduel met 1899 Hoffenheim, de verrassend goed presterende nummer drie van Duitsland. De speelronde daarop, na de interlandperiode, is rivaal Borussia Dortmund in de Bundesliga de tegenstander. Vier dagen daarna volgt het duel met FK Rostov in de Champions League. Op 6 december staat het mogelijk voor de groepswinst cruciale weerzien met Atlético Madrid op het menu voor de Beierse grootmacht. In Vicente Calderón wonnen de Spanjaarden met 1-0.

Lees hier wat Arjen Robben op de persconferentie vertelde over het weerzien met PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.