Ancelotti: 'Ik ga extra vroeg veld op voor clublied Liverpool'

Reacties

Het duel met Liverpool van morgenavond brengt voor Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti pijnlijke herinneringen naar boven. Zijn laatste ontmoeting in de Champions League met The Reds groeide immers uit tot de zwartste dag in zijn trainersloopbaan.

Ancelotti: 'Ik ga extra vroeg veld op voor clublied Liverpool'

'Die dag heeft mijn carrière op meerdere manieren veranderd en getekend', aldus Ancelotti, verwijzend naar de Champions League-finale van 2005. Met AC Milan stond hij halverwege met 3-0 voor tegen Liverpool. Na rust voltrok zich een van de grootste sensaties uit de moderne historie van het voetbal. Liverpool knokte zich terug tot 3-3 en won de beker na strafschoppen, mede dankzij een heldenrol van doelman Jerzy Dudek. Het zadelde Ancelotti niet alleen met een klein trauma op, maar ook met een enorm zwak voor Liverpool.

'Toen ik na de rust het veld weer opkwam hoorde ik de supporters van Liverpool met zijn allen You'll Never Walk Alone zingen. Dat maakte zo'n indruk op me', vervolgt Ancelotti. 'Ik had eerder verwacht dat hun supporters de spelers met stenen zouden bekogelen. Dat gebeurt in Italië nog al eens. De manier waarop de fans van Liverpool achter hun team bleven staan was fantastisch en heeft ze flink geholpen in de tweede helft. Van die wedstrijd ben ik tijden ziek geweest, maar ik ben er overheen gegroeid. Wraakgevoelens heb ik niet meer. Morgen ga ik extra vroeg het veld op, zodat ik Liverpools prachtige clublied weer eens kan horen.'

Blessures
Ancelotti kan morgen op Anfield niet beschikken over Gareth Bale en Sergio Ramos. Beide steunpilaren zijn geblesseerd. De trainer neemt daarom de jonge Alvaro Medrán en Diego Llorente mee naar Engeland. Bij een zege op Anfield slaat Real een flink gat met Liverpool, want de Spanjaarden hebben nu zes punten, drie meer dan Liverpool en FC Basel. Ludogorets is nog puntloos in Groep B.

De absentie van Bale houdt in dat Real in offensief opzicht nog afhankelijker is van de in bloedvorm verkerende Cristiano Ronaldo. Volgens Ancelotti brengt het bezoek aan Liverpool, de aartsrivaal van Ronaldo's ex-club Manchester United, geen speciale geldingsdrang bij zijn superster naar boven. 'Hij is nu echt niet gemotiveerder dan anders', stelt de coach, die niet bevreesd is voor een vijandige receptie van de Liverpool-fans. 'Mocht Ronaldo zo'n ontvangst krijgen, zal dat hem wél prikkelen. Dan is hij alleen maar beter.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.