Ancelotti: 'Heupblessure is de reden van absentie Khedira'

Reacties

Volgens Carlo Ancelotti zit er niets achter de afwezigheid van Sami Khedira in de wedstrijdselectie van Real Madrid voor de Champions League-uitwedstrijd tegen FC Basel. De Duitse middenvelder kampt volgens de trainer van Real Madrid met fysieke ongemakken, waardoor hij net als Pepe achterblijft in de Spaanse hoofdstad.

Ancelotti: 'Heupblessure is de reden van absentie Khedira'

Spaanse en buitenlandse media speculeren de laatste weken steeds vaker waar de toekomst van Khedira ligt. De 27-jarige wereldkampioen kwam dit seizoen mede door blessures pas zes keer in actie bij De Koninklijke en kan door de komst van Toni Kroos en James Rodríguez niet langer op een basisplaats rekenen. Hij zou zelfs al een voorcontract hebben getekend bij Bayern München.

Ancelotti kwam echter met een heel andere verklaring tijdens de persconferentie. 'Hij kon niet met ons meereizen, omdat hij vóór de wedstrijd tegen Eibar al last had van zijn heup en de dag erna niet heeft kunnen trainen', stelde de 55-jarige Italiaan, die volgens Spaanse kranten het aflopende contract van Khedira graag wil verlengen. De clubleiding zou daar vanwege diens vele blessures echter anders over denken.

Vechtersmentaliteit
Bij afwezigheid van Khedira en Luka Modric zal Isco opnieuw op het middenveld spelen naast Kroos. Ancelotti vindt dat hij niet om de 22-jarige technicus heen kan. 'Hij steekt in uitstekende vorm, hij is bereid hard te werken voor het team en toont dat hij over een vechtersmentaliteit beschikt. Over zijn kwaliteiten hoef ik het niet hebben, die zijn bij iedereen bekend', aldus Ancelotti, die ontkende dat hij met het bestuur al heeft gesproken over het verlengen van zijn nog anderhalf jaar doorlopende verbintenis.

Isco en Toni Kroos, hier met elkaar in duel tijdens Spanje - Duitsland, vormen met elkaar het middenrif van Real Madrid.
Isco en Toni Kroos, hier met elkaar in duel tijdens Spanje - Duitsland, vormen met elkaar het middenrif van Real Madrid.

Voor Real staat er woensdagavond in Zwitserland behalve de zegereeks, die al veertien duels behelst, weinig meer op het spel. Met zes punten meer dan Basel is groepswinst al nagenoeg zeker. 'Het klopt dat we al door zijn, maar we moeten zo goed mogelijk spelen om te winnen en de eerste plaats veilig te stellen. Het zal een interessante wedstrijd worden, want zij hebben de punten ook nodig om zich te kwalificeren.'

Ancelotti ziet weinig reden om, met het oog op het uitduel zaterdag met Málaga, te gaan rouleren. 'Ik denk dat ik niet veel zal veranderen ten opzichte van de wedstrijd tegen Eibar. Onze backs (Marcelo en Dani Carvajal, red.) zijn een beetje moe, dat is het enige waarover ik twijfel. Voorin zullen dezelfde spelers spelen.' En dus kan Cristiano Ronaldo (70 treffers) tegen Basel jagen op topscorer aller tijden Lionel Messi (74).

Als Real wint in Basel, dan is dat de vijftiende overwinning in de Champions League onder leiding van Ancelotti. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met José Mourinho en Miguel Muñoz, die op dit moment het clubrecord in handen hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.