Ancelotti gunt Ronaldo rust en snoert Blatter de mond

Reacties

Trainer Carlo Ancelotti spaart sterspeler Cristiano Ronaldo bij het bekerduel van woensdagavond met derdedivisionist Cornellà. Ook aanvaller Gareth Bale ontbreekt bij Real Madrid. Ancelotti had bovendien kritiek op FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

Ancelotti gunt Ronaldo rust en snoert Blatter de mond

Ronaldo is ook dit seizoen weer onnavolgbaar. De Portugees was al zestien keer trefzeker in de Spaanse competitie, terwijl hij dit Champions League-seizoen op drie treffers staat.

In het toernooi om de Copa del Rey denkt Ancelotti het af te kunnen zonder de aanvaller. Datzelfde geldt voor doelman Iker Casillas en de middenvelders Toni Kroos en Luka Modric. De Italiaan gaf tijdens de persconferentie zijn opstelling tegen Cornellà al prijs.

Bale
In de voorhoede krijgt de van Manchester United overgekomen aanvaller Javier Hernández de kans vanaf de aftrap, terwijl Sami Khedira gaat spelen op het middenveld van de Madrilenen. Daarentegen laat Ancelotti Isco, de vervanger van de geblesseerde Bale, gewoon staan.

De technisch vaardige Spanjaard laat zich de laatste weken nadrukkelijk gelden, waardoor het nog maar de vraag is of Bale zomaar terugkeert in de basisopstelling van Ancelotti. De ervaren oefenmeester weigert de Welshman af te schrijven. 'Hij is net zo belangrijk als James Rodríguez en Isco', aldus Ancelotti.

'Het lijkt wel of men is vergeten dat hij afgelopen seizoen trefzeker was tijdens de Champions League-finale', foetert Ancelotti. Bale, die dit seizoen al vier keer scoorde in de Primera División, kampt op dit moment met een bilblessure. Hij miste daardoor onder meer de topper van zaterdag tegen Barcelona (3-1 zege Real Madrid).

Blatter
Ancelotti nam tijdens zijn persconferentie ook de tijd om te reageren op een uitspraak van Sepp Blatter. De FIFA-voorzitter had zich er hard voor gemaakt dat doelman Manuel Neuer dit jaar de FIFA Ballon d'Or wint. 'Het verraste me dat hij dat heeft gezegd. Het lijkt er sterk op dat hij zijn mond maar niet kan houden', snoerde Ancelotti de 78-jarige Zwitser de mond. 'Er is dit jaar geen twijfel over mogelijk: Cristiano gaat de Gouden Bal winnen. De uitspraak van Blatter slaat helemaal nergens op.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.