Ancelotti gunt Bruma debuut in Champions League

Jeffrey Bruma gaat dinsdag in het Champions League-duel met MSK Zilina zijn debuut in het lucratieve kampioenenbal maken. Chelsea-trainer Carlo Ancelotti beloofde de Nederlandse verdediger een basisplaats.

Ancelotti gunt Bruma debuut in Champions League

Bruma komt in aanmerking voor een plek in de beginopstelling door fysieke ongemakken bij verscheidene vaste waarden. Zo maakte de Italiaanse coach al bekend de verdediger Alex, doelman Petr Cech, middenvelder Mickaël Essien en linksback Yuri Zhirkov rust te gunnen. Bruma is de vervanger van Alex.

'Ik wil Alex beschermen', vertelt Ancelotti op de clubwebsite. 'Hij heeft zijn operatie uitgesteld en hield weliswaar niets over aan het duel van dit weekeinde, maar wij willen geen risico nemen en over hem kunnen beschikken in het volgende competitieduel. Bruma zal in de basis beginnen als centrale verdediger.'

Ook Ross Turnbull en Josh McEachran kregen goed nieuws, ook zij behoren dinsdag vanaf de eerste minuut tot de basiself van The Blues.

De boodschap die Ancelotti zijn basiself meegeeft, is duidelijk. De Italiaan wil ook de vijfde groepswedstrijd winnen en zo de koppositie in Groep F definitief veiligstellen. 'Ons doel is de eerste plek. Morgen hebben we de kans deze poule te beslissen. We willen het niet op de laatste groepswedstrijd tegen Marseille aan laten komen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's