Anastasiou ziet bekend probleem tegen Ajax: 'We scoren niet'

Roda JC-trainer Yannis Anastasiou baalde na de 0-2 nederlaag tegen Ajax als een stekker. De Griek zag zijn ploeg goed spelen, maar wederom ging het in de laatste fase mis.

Even leek het scoringsprobleem van Roda opgelost toen er vorige week met 4-0 gewonnen werd van Excelsior, maar het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg uit Kerkrade tegen Ajax toch weer op. Anastasiou: 'Alweer hetzelfde verhaal voor ons, net als eerder tegen Feyenoord. Wij hebben vandaag veel kansen gehad. We stonden goed en kregen grote kansen, maar scoren niet. Dan breng je jezelf in de problemen, want Ajax heeft genoeg aan één kans om te scoren.'

'Maar ik vind dat we goed hebben gespeeld, we zijn nauwelijks in de problemen gekomen. In de slotfase ga je alles of niets spelen en maakt Ajax nog een tweede goal, maar tot dat moment stonden we goed. Ik ben blij met ons spel en de kansen die we kregen, maar het is teleurstellend dat we weer niet scoren. Dat is een probleem waar we al het hele seizoen last van hebben. We missen een beetje overtuiging. Je kan schieten om te schieten, maar je kan ook schieten om echt een goal te maken.'

Anastasiou kreeg een massaal fluitconcert over zich heen toen hij halverwege de tweede helft spits Dani Schahin naar de kant haalde. 'Dat snap ik wel, maar de fans weten niet dat Dani niet fit genoeg was om de hele wedstrijd te spelen. Het is altijd makkelijk om te fluiten, maar wij wisten dat een wissel noodzakelijk was. Mohamed El Makrini kon eigenlijk ook geen negentig minuten spelen, maar hem hebben we laten staan.'

Roda staat met zestien punten uit 21 wedstrijden voorlaatste in de Eredivisie, maar de achterstand op nummer dertien Sparta Rotterdam bedraagt slechts twee punten. 'Iedereen staat dicht bij elkaar. De ene week kan je veilig zijn, de andere week is het weer anders. Het belangrijkste voor ons is dat we gefocust blijven en dat we aanvallend meer overtuiging krijgen. Verdedigend staat het goed', besloot Anastasiou in gesprek met FOX Sports.