Anastasiou verlaat Roda JC voor Belgisch avontuur

Reacties

Yannis Anastasiou gaat aan de slag bij KV Kortrijk. De huidige trainer van Roda JC Kerkrade heeft een contract voor drie seizoenen getekend en begint na het huidige seizoen aan zijn klus in België.

Anastasiou verlaat Roda JC voor Belgisch avontuur

De 44-jarige Griek is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Roda. Onder leiding van Anastasiou staan de Limburgers momenteel vijftiende in de Eredivisie. De marge ten opzichte van nummer zestien Sparta Rotterdam bedraagt met nog twee speelrondes te gaan slechts twee punten, waardoor de degradatiezorgen nog allerminst verdwenen zijn in Kerkrade.

Kortrijk eindigde in de Jupiler Pro League als tiende in de reguliere competitie. Karim Belhocina maakt het seizoen als trainer af bij de middenmoter. Anastasiou heeft als speler een verleden in België, waar de voormalige spits voor Anderlecht speelde. Roda JC nam de aanvaller in 2000 over van de topclub uit Brussel.

De coach zegt op de Roda-site enorm blij te zijn met de kans die Kortrijk hem gunt: 'Ik heb er goed en lang over nagedacht, maar tegen deze uitdaging kon ik geen "nee" zeggen. Vooralsnog heb ik echter maar één doel en dat is ons met Roda JC rechtstreeks veilig spelen. Dat is het enige wat voor mij op dit moment telt en daar focus ik me volledig op.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.