Anastasiou prijst karakter Roda JC: 'Beter laat dan nooit'

Roda JC Kerkrade-trainer Yannis Anastasiou is zeer te spreken over het spel van zijn ploeg in de degradatiekraker tegen Sparta Rotterdam (3-1). 'Dit was misschien wel de beste eerste helft van het seizoen.'

Nadat de Griekse oefenmeester tegenover FOX Sports was uitgemopperd over de arbitrage, verscheen er een glimlach op zijn gezicht. Zijn ploeg had namelijk bijzonder goede zaken gedaan met de zege op concurrent Sparta. De Limburgers pakten daarmee zeven punten uit hun laatste drie duels. 'Ik ben zeer blij met de teamprestatie. De eerste helft was misschien wel de beste helft van het seizoen. Dit team heeft karakter.'

Door die goede resultaten van de afgelopen weken bevindt Roda zich momenteel op de veilige vijftiende plaats. Anastasiou is blij met de opleving van zijn ploeg. 'Beter laat dan nooit', lacht de Griek. 'Maar we moeten blijven knokken.'

Sparta
De zege voor Roda betekende een nieuwe dreun voor Sparta. Trainer Alex Pastoor was vooral teleurgesteld over de start van zijn ploeg. 'We beginnen heel slecht, dan kun je goed zien dat er spanning in zit. De jongens gingen alle risico's uit de weg. In de tweede helft gingen we wat meer voetballen en roken we heel duidelijk aan de gelijkmaker. Dat die dan niet meer valt, is spijtig. En dat er dan nog een derde overheen komt, is vervelend voor ons.'

Sparta-aanvoerder Michel Breuer begreep niets van de slechte start van de Rotterdammers. 'We gaan hier niet heen om even rustig te beginnen. We mogen eigenlijk nog blij zijn dat we met een 1-0 achterstand de rust in gaan, dat had misschien wel meer kunnen zijn.'

Grote jongens
Door de nederlaag ziet Sparta tegenstander Roda passeren en staat de regerend Jupiler League-kampioen nu op de zestiende plaats in de Eredivisie. 'We staan er gewoon heel slecht voor', weet Breuer. 'We moeten nu grote jongens zijn. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan. We zijn nog niet verloren', houdt de aanvoerder moed.