Anastasiou moet aanvallen weer prioriteit geven bij Roda

Reacties

De directie van Roda JC Kerkrade verwacht van de nieuwe trainer Yannis Anastasiou dat hij het eerste elftal weer aanvallend laat voetballen. Volgens de 43-jarige Griek, die vrijdag zijn handtekening onder een eenjarig contract zette, is in de Eredivisie alles mogelijk.

Anastasiou moet aanvallen weer prioriteit geven bij Roda

De opvolger van Darije Kalezic moet voor een cultuuromslag zorgen in Kerkrade. Anastasiou is volgens technisch directeur Ton Caanen de juiste persoon om de supporters van de nummer veertien van vorig seizoen weer te vermaken. 'Zijn normen en waarden komen overeen met datgene wat Roda JC iedere wedstrijd aan zijn supporters wil bieden. Attractief, aanvallend voetbal met de intentie om doelpunten te maken en de wil om te winnen, in plaats van het voorkomen van tegendoelpunten.'

Anastasiou keert na twaalf jaar terug op het oude nest. Destijds verruilde hij Roda voor Ajax. 'Ik heb hier een fantastische periode gehad en ik sta dan ook te popelen om op zondag 26 juni met de selectie aan de slag te gaan. Zolang het team in zichzelf gaat geloven en iedere dag honderd procent geeft, is in het komende Eredivisie-seizoen alles mogelijk', aldus de coach op de Roda-site.

Roda heeft volgens Caanen met Anastasiou een echte people manager aangetrokken. 'We zijn uiterst zorgvuldig op bezoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer en na een aantal gesprekken bleek dat Yannis perfect past binnen onze profielschets', zei Caanen vrijdag al.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.