Anastasiou levert waar Ajax om vraagt

Ajax is weer terug in de race om de tweede plaats achter de ongenaakbare koploper Arsenal in Groep B van de Champions League. De Amsterdammers klopten directe concurrent FC Thun met 2-0. Eindelijk kon een Griekse spits zich eens luidkeels laten bejubelen in De Arena.

Anastasiou levert waar Ajax om vraagt

Yannis Anastasiou deed waar zijn collega-aanvallers in de voorgaande wedstrijden zoveel moeite mee hadden: scoren. Twee keer kwam hij als een ware Ajax-spits voor zijn man bij de eerste paal. Twee keer werkte hij de bal onder doelman Eldin Jakupovic in het Zwitserse doel.

De eerste goal - in de 36ste minuut - was de mooiste. Na vlot combineren plaatste Steven Pienaar de bal in de ruimte tussen de keeper en de verdediging. Anastasiou klopte zijn tegenstander op basis van fysieke kracht en mikte de bal met rechts laag in de korte hoek.

De tweede van de 32-jarige Griek leek op de 1-0, al kwam er veel meer geluk bij kijken. De bal belandde via een Thun-been nu links in de zestienmeter voor zijn voeten. Anastasiou's schot met links was eveneens minder scherp maar de traag reagerende Jakupovic had geen antwoord.

Ajax speelde verder behoorlijk. De overtuiging was er in ieder geval en de ploeg van Danny Blind probeerde het baltempo hoog te houden. Toch kreeg Thun via Mauro Lustrinelli zeker drie prima kansen. De viervoudig Zwitsers international stuitte echter op de attente Maarten Stekelenburg, die Ajax daarmee in de race hield.

Ajax kan een flinke stap richting de achtste finale zetten als het over twee weken in Zwitserland opnieuw wint van FC Thun. In de thuiswedstrijd tegen Sparta Praag (22 november) kunnen de Amsterdammers het vervolgens afmaken.

Bekijk hier al onze video's