Analytici roemen Vlaar en geven Argentinië weinig kans

Reacties

Analisten in binnen- en buitenland waren het na afloop van de halve finale tussen Nederland en Argentinië grotendeels eens. De wedstrijd was slecht, Ron Vlaar was geweldig.

Analytici roemen Vlaar en geven Argentinië weinig kans

• De vaste presentator van het Engelse Match of the Day, ex-voetballer Gary Lineker, hoefde woensdagavond niet te werken, maar wilde via Twitter zijn mening best even met de wereld delen. Hij voorspelde tijdens het duel dat de winnaar van Nederland-Argentinië (de Zuid-Amerikanen dus) in de finale geen enkele kans heeft tegen Duitsland. Ook vond hij het 'niet per se een goede zaak' dat Ron Vlaar de man van de wedstrijd werd.

'We hebben er even over gedacht om dit programma vanavond de Ron Vlaar-show te noemen. Hij was echt ongelooflijk'
• Linekers rol van presentator werd woensdag overgenomen door Mark Chapman. Ook hij zag Vlaar uitblinken tegen de Argentijnen.

'Nederland begon zo goed. Dat het zó moet eindigen voor ze, na strafschoppen, dat is verschrikkelijk zuur. Ik heb het gevoel dat ze de finale hadden gehaald als Tim Krul tijdens die penaltyserie onder de lat had gestaan'
• Voormalig Arsenal-verdediger Martin Keown moest ook aan de bak bij MOTD en had graag gezien dat Louis van Gaal doelman Jasper Cillessen naar de kant had gehaald. Dat kon echter niet meer: er was al drie keer gewisseld.

'Een halve finale van een zeer laag niveau. De Nederlanders moeten zich nu weer gaan focussen op wat ze zo goed maakt: opbouwen en in hoog tempo spelen. Daarvoor zijn ze op de wereld gezet'
• De Duitse ex-voetballer Mehmet Scholl (foto) zou graag zien dat Nederland het reactievoetbal van dit WK laat voor wat het is en weer terugkeert naar de zogenaamde Hollandse School.

'We hebben verloren van een matig Argentinië. Ik denk dat zij vooraf banger waren voor ons dan andersom. Wij hadden meer kans gehad in de finale tegen Duitsland dan zij'
Bert van Marwijk leidde Oranje in 2014 naar de WK-finale, maar werkt nu als analist bij de NOS. Hij was niet kapot van wat hij had gezien van de Argentijnen.

'Argentinië speelde niet goed, maar liet Nederland ook niet voetballen. Lionel Messi oogde een beetje vermoeid. En nu de finale... Winnen van Duitsland is niet onmogelijk'
• Uiteraard is Diego Maradona positiever gestemd over de kansen van Argentinië. Hij gaat voor de Venezolaanse tv in op Lionel Messi en de aankomende finale.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.