Amrabat langs Kuijt en Fenerbahçe, Lorient dicht op PSG

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Galatasaray heeft in een onderling treffen met Fenerbahçe zijn koppositie verstevigd • De ploeg, waar Nordin Amrabat de hele wedstrijd speelde, won met 2-1 • Bekir Irtegün hielp Fenerbahçe in de tiende minuut door zijn eigen doelman te passeren, waarna Hasan-Ali Kaldirim dertien minuten later gelijk maakte • Selçuk Inan maakte na ruim een halfuur de winnende treffer • Door het verlies moeten Dirk Kuijt en de zijnen in de achtervolging, want Fenerbahçe heeft nu vijf punten achterstand op koploper Galatasaray •

• Een bezoek aan Orduspor heeft Antalyaspor een punt opgeleverd (1-1) • Met Ismail Aissati in de basis kwam Antalyaspor na 51 minuten nog wel op voorsprong dankzij Tita • Dertien minuten later zette Samil Cinas Orduspor op gelijke hoogte • Het gelijkspel kan teleurstellend genoemd worden voor Aissati en zijn ploeg • Antalyaspor deelt de derde plaats met Besiktas (dat een wedstrijd meer heeft gespeeld) en Orduspor staat gedeeld elfde • • Sporting Braga was in eigen huis met 3-0 te sterk voor Estoril • Dankzij treffers van Hugo Viana, Márcio Mossoró en Éder was het duel na ruim een uur gedaan • Sporting staat nu derde, zes punten achter FC Porto en negen achter koploper Benfica • • Het Anderlecht van trainer John van den Brom en verdediger Bram Nuytinck heeft het gat met achtervolger SV Zulte Waregem dankzij twee goals van Diemerci Mbokani op zes punten gehouden (2-1) • De Congolese aanvaller was zowel voor als na rust trefzeker tegen OH Leuven, dat door een doelpunt van Ibou vlak voor rust nog wel langszij was gekomen • Door de achtste overwinning op rij staat Anderlecht nog altijd bovenaan met 46 punten •

• Hoewel RC Genk op voorsprong kwam, heeft SV Zulte Waregem de punten in eigen huis gehouden (3-2) • Een eigen treffer van Bruno Godeau gooide roet in het Waregemse eten, maar achtereenvolgens Junior Malanda, Mbaye Leye (penalty) en Franck Berrier bogen die achterstand om in een voorsprong • De treffer van Khaleem Hyland in de 93ste minuut mocht niet meer baten • Door het verlies staat de ploeg van Mario Been nu vijf punten achter Zulte, dat tweede is • Genk bezet de vijfde plaats • • Lorient is nummer drie Paris Saint-Germain door een 2-0 overwinning bij Saint-Étienne tot op twee punten genaderd • Jérémy Aliadière (oud-Arsenal) en Alain Traoré schoten Lorient naar de overwinning • Met dertig punten bezet de ploeg uit Bretagne nu de vierde plaats • PSG heeft twee punten meer en komt later nog in actie tegen lijstaanvoerder Olympique Lyon • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.