Amoah vertrekt, Cziommer wellicht langer in Almelo

Reacties

Matthew Amoah mag uitkijken naar een andere club. De aanvaller van Heracles Almelo kwam door blessureleed weinig aan spelen toe en vertrekt transfervrij. Middenvelder Simon Cziommer blijft wellicht langer aan de club verbonden.

Amoah vertrekt, Cziommer wellicht langer in Almelo

Amoah werd afgelopen zomer, na een geflopt seizoen bij SC Heerenveen, opgepikt door Heracles Almelo. De goaltjesdief van weleer wist zijn specialiteit niet uit te buiten onder trainer Jan de Jonge. De 33-jarige Ghanees maakte slechts twee doelpunten in zestien competitieoptredens (vier keer basis) en mag nu vertrekken.

Cziommer kan daarentegen wel rekenen op een eventueel langer verblijf. De routinier was dit seizoen een vaste waarde. Hij speelde 23 competitiewedstrijden mee (veertien keer basis) en maakte daarin één doelpunt. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma gaat binnenkort om de tafel zitten met de ex-Vitessenaar.

Heracles Almelo heeft het dit seizoen niet makkelijk. De club staat op de veertiende plaats (36 punten) en is op papier nog niet zeker van handhaving in de Eredivisie. Nummer zestien RKC Waalwijk (31 punten) hoopt de huidige nacompetitieplek te verlaten en hijgt in de nek. De Heraclieden hebben nog twee lastige wedstrijden op het programma staan. Zondag ontvangen ze aanstaand landskampioen Ajax, terwijl ze een week later op bezoek gaan bij FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.