Amkar Perm biedt Reis en Gouriye kans op eerherstel

Reacties

Jonathan Reis geeft een terugkeer in het profvoetbal niet op. De spits mag zich samen met Ninos Gouriye bewijzen tijdens een stage bij Amkar Perm.

Amkar Perm biedt Reis en Gouriye kans op eerherstel

De Russische nummer elf van afgelopen seizoen scoorde in dertig competitiewedstrijden maar 25 keer, waarbij de twee grillige aanvallers wellicht uitkomst bieden voor de nieuwe jaargang. Reis en Gouriye waren ooit begeerde goaltjesdieven, maar gingen de laatste jaren om uiteenlopende redenen door sportieve dalen.

De Braziliaan Reis (26, foto) nam op 1 september 2013 afscheid van de Eredivisie, toen hij voor Vitesse een punt redde bij AZ (1-1). Daarna kreeg hij geen speelminuten meer van trainer Peter Bosz, waarna zijn contract uiteindelijk in december van dat jaar werd ontbonden. In het verleden leed de ex-PSV'er aan alcohol- en drugsverslavingen en werd hij getroffen door zwaar blessureleed. De laatste tijd speelde hij in Brazilië bij amateurclubs en werkte hij zo nu en dan stages af.

De 24-jarige Gouriye maakte drie seizoenen geleden wonderbaarlijke goals in het shirt van Heracles, maar kon daarna bij ADO Den Haag (vijftien duels, een doelpunt) en op huurbasis bij Excelsior (23 duels, twee doelpunten) zijn stempel niet meer drukken. Zijn contract in Den Haag loopt eind van de maand af, waardoor de Russen net als in het geval van Reis geen transfersom voor hem hoeven te betalen.

Bij Amkar Perm stond tot begin dit jaar de Nederlander Gianluca Nijholt nog onder contract. Hij verruilde de Russische club in januari voor VVV-Venlo in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.