Amevor keert na Engels avontuur terug bij FC Dordrecht

Reacties

Mawouna Amevor is na een kortstondige uitstap naar Engeland terug op de Nederlandse velden. De 24-jarige verdediger heeft voor één jaar getekend bij FC Dordrecht, de club waar hij zijn loopbaan begon.

Amevor keert na Engels avontuur terug bij FC Dordrecht

Amevor debuteerde in het seizoen 2010/11 voor Dordrecht en speelde 78 officiële duels voor De Schapenkoppen, alvorens de Rotterdammer in 2013 de overstap maakte naar Go Ahead Eagles. Daar speelde de 1 meter 91 lange mandekker zich in de kijker van het Notts County van trainer Ricardo Moniz én de nationale ploeg van Togo.

Het buitenlandse avontuur van de inmiddels zevenvoudig international van het Afrikaanse land kwam in Engeland nooit echt van de grond. Amevor speelde afgelopen seizoen slechts elf keer voor Notss County in de League Two en mocht daarom vertrekken bij de oudste profclub ter wereld. Het resulteert nu in een terugkeer aan De Krommedijk.

Voor Dordrecht is Amevor na onder anderen Everon Pisas de negende nieuweling van deze transferzomer. 'We zijn blij dat we Amevor kunnen toevoegen aan de selectie', zegt hoofdtrainer Gérard de Nooijer op de website van de Jupiler League-club. 'We zochten iemand met iets meer routine. Mawouna heeft niet alleen ervaring, maar is ook een jongen van de club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.