Amerikaanse oplossing dient zich aan voor Arsenal-paria Özil

Reacties

Arsenal hoopt Mesut Özil in deze transferperiode dan eindelijk van de loonlijst te kunnen schrappen. In de Engelse tabloids wordt woensdag gesproken over een Amerikaanse oplossing.

Amerikaanse oplossing dient zich aan voor Arsenal-paria Özil
© Pro Shots

Özil is volgens de berichtgeving in gesprek met D.C. United, waar hij 'het gezicht' van de Major League Soccer-club moet gaan worden. Er wordt gesproken over een 'aantrekkelijk pakket', maar Özil zal voor de stap (uiteraard) wel salaris moeten inleveren. Met een vermeend inkomen van liefst 350.000 euro per week is de 92-voudig Duits international de bestbetaalde speler uit de clubhistorie van Arsenal, maar hij heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gespeeld.

D.C. United geeft Özil de kans om weer aan voetballen toe te komen én om zijn merk uit te bouwen. De spelmaker heeft bijvoorbeeld een eigen koffiezaak, 32 Steps Coffee, en in het stadion zouden meerdere koffietentjes van Özil geopend kunnen worden. Met dit soort creatieve ideeën hoopt D.C. United na Wayne Rooney opnieuw een superster uit de Premier League te kunnen verleiden.

Arsenal werkt graag mee aan een vertrek van Özil, die op 7 maart zijn laatste wedstrijd speelde. Hij komt niet in de plannen van manager Mikel Arteta voor en zat dit seizoen zelfs nog geen enkele keer bij de wedstrijdselectie. Voor de groepsfase van de Europa League werd Özil, sinds 2013 speler van Arsenal, niet eens ingeschreven. Het megacontract van de middenvelder loopt in de zomer af.

D.C. United eindigde in het afgelopen MLS-seizoen als voorlaatste in de Eastern Conference. Alleen het FC Cincinnati van Jaap Stam haalde minder punten.

Fenerbahçe
Naast D.C. United wordt nu ook Fenerbahçe genoemd als mogelijk nieuwe werkgever van Özil. In Turkije wordt zelfs al beweerd dat de middenvelder een akkoord heeft bereikt met Fener over een meerjarig contract. De Engelse tabloids hebben dit bericht inmiddels overgenomen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.