Amerikaanse miljoenen stromen binnen bij Man United

De beursgang van Manchester United ligt op koers. De Engelse voetbalgigant hoopt bij zijn aanstaande beursgang op Wall Street in New York 330 miljoen dollar (ruim 250 miljoen euro) binnen te halen, zo blijkt uit de stukken die de club deponeerde bij toezichthouder SEC.

Amerikaanse miljoenen stromen binnen bij Man United

Manchester United zal 16,7 miljoen aandelen op de markt brengen tegen een uitgiftekoers van tussen de zestien en twintig dollar per stuk. Daarmee zou de beurswaarde op rond de drie miljard dollar uitkomen. De familie Glazer, de Amerikaanse eigenaar van de club, kan aan de beursgang 141 miljoen dollar overhouden.

En passant slaagde de directie van de Engelse club erin een nieuw sponsorcontract af te sluiten met de eveneens Amerikaanse autoproducent General Motors. Het betreft een verbintenis van zeven jaar, die ingaat per 2014.

Volgens ingewijden betaalt de Amerikaanse firma ruim dertig miljoen euro per seizoen, hetgeen een kwart meer is dan de huidige shirtsponsor AON. Vanaf het seizoen 2014/15 zullen de spelers van United (op de foto Wayne Rooney) aantreden met de naam van het automerk Chevrolet op de borst. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's