Amerikaans talent kan Alflen wel bekoren in de spits

Reacties

Rubio Rubin heeft zondag in zijn eerste optreden voor FC Utrecht een sterke indruk achtergelaten tegen Willem II (2-1 zege). Trainer Robbie Alflen moest vanwege vier blessuregevallen noodgedwongen een beroep doen op de spits, maar heeft daar geen spijt van.

Amerikaans talent kan Alflen wel bekoren in de spits

'Hij is nog heel jong, net in Nederland, en we hadden hem liever wat langzamer gebracht', erkende de trainer na de 2-1 overwinning van het afgelopen weekend tegen Voetbal International.

'Maar door alle blessures hebben we hem al ingezet en daar hebben we geen spijt van. Rubio heeft het uitstekend gedaan en liet zien negentig minuten met een gigantische drive te kunnen spelen.'

Noodverband
De trainer van FC Utrecht heeft met Rubin, die onlangs overkwam van het Amerikaanse Beauverton, dan wel een noodverband aangelegd, maar hij mist ook komende zondag in het uitduel met Feyenoord liefst vier aanvallers. Danny Verbeek (rug), Ruud Boymans (schouder), Gyliano van Velzen en Edouard Duplan (beiden knie) staan voorlopig aan de kant, net als verdediger Kai Heerings (rug).

Tommy Oar is hersteld van een knieblessure en is wel inzetbaar. 'Het blijft puzzelen, maar tegen Willem II hebben we het zeker niet slecht ingevuld', meende Alflen, die graag nog een aanvaller aan zijn selectie wil toevoegen. 'We zijn op zoek naar een speler met diepgang, maar dat moet dan wel een buitenkansje zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.