'American Footballer' Frimpong rekent zich niet rijk na Leverkusen-show

Reacties

Jeremie Frimpong vindt het nog veel te vroeg om Bayern München af te schrijven in de strijd om de titel in de Bundesliga. De Oranje-international maakte zaterdagavond de derde goal voor de lijstaanvoerder in de kraker tegen Bayern.

'American Footballer' Frimpong rekent zich niet rijk na Leverkusen-show
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
3 - 0
Bayern München
Bayern München

Frimpong begon enigszins verrassend op de bank in de BayArena en zag zijn vervanger Josip Stanisic (huurling van Bayern München) de score openen. De enkelvoudig international schikte zich naar eigen zeggen in zijn reserverol voor de topper tegen Bayern.

'Of ik heel teleurgesteld was ? Nee, natuurlijk niet. Ik ben een teamspeler. Ik denk altijd in het belang van het team', aldus Frimpong tegen Kicker. Leverkusen-trainer Xabi Alonso liet voor de wedstrijd weten dat hij vanwege tactische redenen Stanisic verkoos boven Frimpong.

Als invaller speelde de wingback alsnog een prominente rol door eerst tegen de paal te schieten en vlak voor tijd de 3-0 te maken. Frimpong sprintte na zijn doelpunt naar de bank van Leverkusen. 'Ik wilde naar mijn goede vriend Noah Mbamba, maar er kwamen heel snel meerdere jongens op mij af. Als een soort American Footballer vocht ik me een weg naar Noah, haha. Voor de wedstrijd hadden we besproken dat we elkaar zouden opzoeken als een van ons zou scoren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leverkusen komt door de overwinning op Bayern op vijf punten van Der Rekordmeister, dat elf keer op rij kampioen is geworden. Leverkusen won de Duitse titel nooit eerder. 'Vijf punten is nog niet genoeg', stelt Frimpong. 'Er is een lange weg te gaan en daarom moeten we niet te gelukkig zijn. Bayern heeft niet voor niets zo veel titels op rij gewonnen. Zij weten hoe ze zich terug kunnen knokken. We zouden dom zijn als we denken dat we er al zijn.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.