Ambitieuze Fraser gaat voor vierde plek met Vitesse

Reacties

Vitesse-trainer Henk Fraser steekt zijn ambities voor het komende seizoen niet onder stoelen of banken. Tijdens de voorbereiding zag de van ADO Den Haag overgekomen trainer immers al genoeg aanknopingspunten.

Ambitieuze Fraser gaat voor vierde plek met Vitesse

Donderdag trof Fraser in een oefenduel West Bromwich Albion, dat met 1-2 te sterk bleek. 'We toonden aan de bal te weinig initiatief. Maar ik heb gelukkig veel jongens in actie gezien, ook de jonge spelers.'

En die blik op de selectie vertelt Fraser dat het in Arnhem een mooi seizoen kan worden. 'Tussen de vierde en de achtste plek, dat ligt zo dicht bij elkaar. Wij moeten er alles aan doen om zo dicht mogelijk bij die vierde plek in de buurt te komen', verhaalde Fraser na het duel met de Engelsen bij FOX Sports. 'Dat zal met vallen en opstaan gaan en is een mooie en zware uitdaging, maar ik denk dat we dat kwalitatief wel aan moeten kunnen. Ook met deze selectie is er ten opzichte van vorig seizoen niet heel veel verschil', refereerde hij aan de negende plek van het vorige seizen.

Aanvoerder Guram Kashia hoopt vooral dat de Arnhemmers lering hebben getrokken uit het vorige en teleurstellende seizoen. 'We hebben een jonge ploeg en dat zag je ook wel in de eerste helft. We respecteerden West Bromwich te veel, na rust was dat beter. Het niveau ging ook omhoog door de entree van jongens als Rashica en Qazaishvili', aldus de verdediger, die al wel wat accentverschillen ziet sinds de wisseling van de wacht. In vergelijking met vorig seizoen wordt er nu al compacter gespeeld. 'Maar wel volgens de filosofie van Vitesse. Daar trainen we hard op. Want we willen het zeker beter doen.'

Nathan
Tijdens het duel ontstond er even ophef over een gebaar dat doelpuntenmaker Nathan maakte na zijn goal, maar de Chelsea-huurling gaf al snel uitleg. 'In mijn vriendengroep hebben bijna alle mannen een snor, daarom wees ik daar dus op. Ik draag deze goal aan hen op', besloot de aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.