Ambitieuze Fischer: 'We kunnen nog beter met Excelsior'

Reacties

Een vijftiende plaats in de Eredivisie en de halve finale in het KNVB-bekertoernooi is komend seizoen niet genoeg voor Excelsior. Aanvoerder Sander Fischer wil het succesjaar overtreffen.

Ambitieuze Fischer: 'We kunnen nog beter met Excelsior'

Het positieve spel en de verdienstelijke resultaten leverden Excelsior een vrachtlading aan complimenten op. Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen hield een transfer naar het Engelse Brentford over aan de prestaties in Rotterdam. Toch is er volgens Fischer meer mogelijk, de aanvoerder wil de vijftiende plaats overtreffen. 'En waarom zou ons dat niet lukken?'

De centrale verdediger kijkt met gemengde gevoelens terug op het voorbije voetbaljaar. 'Hoe prachtig afgelopen seizoen ook was voor ons; er zijn altijd punten voor verbetering vatbaar. Zo hebben we na de winterstop lang niet altijd goed gespeeld, is er zelfs een aantal duels bij geweest waarin we echt het nakijken hadden. We mogen van onszelf verlangen dat we daarvan hebben geleerd. En dat we daarin progressie boeken', aldus Fischer.

Druk
Trainer Fons Groenendijk kan met min of meer dezelfde spelersgroep als zijn voorganger aan de slag. Dat brengt volgens Fischer een aardig verwachtingspatroon met zich mee. 'De prima selectie die we hadden blijft zo goed als intact en de kans is aanwezig dat er de komende weken nog een aantal jongens bij komt. Dan mogen we onszelf best een bepaalde druk opleggen', vertelt de verdediger.

Na het uitstekende seizoen stond de captain open voor een mooi avontuur in Nederland of over de grens. Die kans kwam nog niet voorbij, maar Fischer is hoopvol: 'Ik ben pas 26 jaar en kan nog steeds een aantal stappen maken. Wanneer het Excelsior weer zo voor de wind gaat, straalt dat ook af op mij.' De Excelsior-verdediger verlengde onlangs zijn contract tot medio 2016.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.