Ambitieuze Bicentini droomt van WK-deelname met Curaçao

Reacties

Bondscoach Remko Bicentini van Curaçao kijkt uit naar mogelijke confrontaties met Mexico en de Verenigde Staten. De Wijchenaar nam het roer in de zomer over van Patrick Kluivert en plaatste zich voor het eerst in de historie voor de strijd om de Gold Cup.

Ambitieuze Bicentini droomt van WK-deelname met Curaçao

Na acht jaar worden de vruchten geplukt van veel werk. Bicentini was jarenlang assistent-trainer. 'In 2008 zat ik er al met Leen Looijen. Toen werkten we vooral nog met veel lokale spelers, de keuze is groter nu er steeds meer Antilliaanse profvoetballers zijn', verklaart Bicentini het succes tegen Voetbal International. De grote droom is nu kwalificatie voor het WK van 2022.

Met spelers als Eloy Room (Vitesse), Leandro Bacuna (Aston Villa) en Cuco Martina (Southampton) staat er een steeds sterkere nationale ploeg. 'Ook in Nederland zie je steeds meer jongens zich bedenken. Voorheen wilden ze vaak nog wachten of ze misschien ooit in aanmerking zouden komen van het Nederlands elftal. Nu zien ze wat ze allemaal missen. Deze ploeg is echt een soort familie geworden, waar heel het eiland trots op is.'

Onder Bicentini vervolmaakte het Antilliaanse eiland de kwalificatieronde met twee zeges. Daardoor eindigde Curaçao als groepswinnaar in de kwalificatie voor het toernooi om de Caribbean Cup van volgend jaar en veroverde het land voor het eerst een ticket voor de strijd om de Gold Cup, die komende zomer in de Verenigde Staten afgewerkt zal worden. Het is voor het eerst dat Curaçao zich voor de eindronde plaatst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.