Ambitieus West Ham breekt opnieuw clubrecord en strikt Felipe Anderson

Reacties

West Ham United heeft voor de tweede keer sinds de komst van Manuel Pellegrini als nieuwe hoofdtrainer zijn transferrecord gebroken. Felipe Anderson is voor naar verluidt veertig miljoen euro overgenomen van Lazio en heeft een contract voor vier seizoenen getekend in Londen.

Ambitieus West Ham breekt opnieuw clubrecord en strikt Felipe Anderson

Anderson (25) lost met zijn overstap Issa Diop af als duurste aankoop aller tijden van West Ham. Diop, een centrale verdediger, stapte een maand geleden voor ongeveer dertig miljoen euro over van Toulouse naar de ambitieuze Hammers. Naast Diop en Anderson versterkte West Ham zich deze transferperiode ook al met Lukasz Fabianski, Andriy Yarmolenko, Ryan Fredericks, Jack Wilshere en Fabian Balbuena.

Anderson nam afgelopen woensdag uitgebreid afscheid van zijn ploeggenoten bij Lazio en arriveerde donderdagavond laat in Londen. Op vrijdag kwam hij zonder problemen door de medische keuring en nu is zijn transfer helemaal afgerond. De Braziliaan speelde in vijf jaar tijd 177 officiële wedstrijden voor Lazio en kwam daarin tot 34 doelpunten en 42 assists.

Hij begon zijn loopbaan in eigen land bij Santos, waar hij op zeventienjarige leeftijd al debuteerde. Een jaar later won hij met zijn club de Copa Libertadores, in 2013 verhuisde de creatieve dribbelaar naar Lazio. Ook maakte hij deel uit van het Braziliaanse team dat in 2016 goud won op de Olympische Spelen in het eigen Rio de Janeiro, Anderson debuteerde bovendien al voor de nationale A-selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.