Ambitieus PSG haalt Uruguayaans international Lugano

Diego Lugano (30) verruilt Fenerbahçe voor Paris Saint-Gemain. De Turkse club maakt zaterdag het vertrek van de Uruguayaanse international bekend.

Ambitieus PSG haalt Uruguayaans international Lugano

Lugano speelt sinds 2006 voor de Turkse kampioen van het afgelopen seizoen. Door de onzekerheid over de toekomst van de club, die betrokken is bij het grootscheepse omkoopschandaal, had de verdediger wel oren naar een transfer.

De Uruguayaan, die in zijn loopbaan ook voor het Braziliaanse São Paulo en in zijn vaderland speelde voor Nacional, moet bij PSG voor een meer solide verdediging gaan zorgen. De ambitieuze, en puissant rijke, eigenaren van de club willen de hoofdstedelingen terug naar de Franse top brengen. Met de overgang is naar verluidt vier miljoen euro gemoeid.

Lugano beleefde een uiterst succesvolle zomer. Met Uruguay won hij de strijd om de Copa América. Bij PSG is tot op heden minder sprake van glorie. Na drie competitieduels steekt de puntenteller vooralsnog op vier. Zondag kan het puntentotaal oplopen tot zeven. Dan moet de miljoenenploeg, waarbij ook Javier Pastore onder contract staat, zondag wel Toulouse op de eerste nederlaag van dit seizoen trakteren. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's