'Ambitieus Lyon gaat transfermarkt op na zware blessure Memphis'

Reacties

Na het langdurig wegvallen van Memphis Depay wil Olympique Lyon de winterse transfermarkt op om de aanval te versterken. Volgens het doorgaans betrouwbare L'Equipe richt de ambitieuze Franse club het vizier daarbij op twee landgenoten die actief zijn in Spanje.

'Ambitieus Lyon gaat transfermarkt op na zware blessure Memphis'
© Pro Shots

Daarbij gaat het niet om de minste namen. Zo wil Lyon zich in de punt van de aanval met Kévin Gameiro (foto). De 32-jarige spits is dit seizoen mede door blessureleed niet verzekerd van een basisplaats bij Valencia en heeft volgens de Franse sportkrant wel oren naar een terugkeer in eigen land, waar hij al uitkwam voor Strasbourg, Lorient en Paris Saint-Germain. De vraag is wel of Lyon zich zijn komst kan veroorloven, aangezien zijn contract in Valencia nog tot 2021 loopt.

Thomas Lemar is de andere Franse international die op het lijstje prijkt van technisch directeur Juninho en voorzitter Jean-Michel Aulas. Atlético Madrid betaalde in de zomer van 2018 nog zeventig miljoen euro aan AS Monaco voor de linkerflankspeler, die op huurbasis zou moeten overkomen naar Les Gones. Woensdag zou Atlético tijdens een gesprek met Lyon hebben duidelijk gemaakt dat Lemar alleen mag vertrekken als Lyon minstens 72 miljoen euro neertelt.

Het zijn bedragen die de pet van Lyon te boven gaan. Duidelijk is wel dat er iets moet gebeuren om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. De prima prestaties in de Champions League, waarin Juventus in de achtste finale de tegenstander is, kunnen de slechte prestaties in eigen land namelijk niet verbloemen. Nu het seizoen bijna halverwege is, staat de ploeg van trainer Rudi Garcia op de achtste plaats, op zes punten afstand van nummer drie Lille. 

In dat opzicht was ook voor Lyon een flinke streep door de rekening dat Memphis minstens zes maanden aan de kant staat door de zware kruisbandblessure die hij zondag opliep. De Oranje-international komt dit seizoen daardoor vrijwel zeker niet meer in actie en mist, zoals bekend, waarschijnlijk ook het EK van komende zomer. Behalve Memphis raakte Lyon ook Jeff Reine-Adélaïde kwijt. Ook de 21-jarige middenvelder scheurde zondag een kruisband af.

Hopen op Memphis: 'Als iemand snel kan herstellen, is het Memphis wel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.