Alves ziet af van rentree en bergt voetbalschoenen op

Reacties

Afonso Alves heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De Braziliaan trainde de voorbije dagen mee met zijn oude liefde SC Heerenveen, maar kondigt via Instagram aan professioneel voetballer af te zijn.

Alves ziet af van rentree en bergt voetbalschoenen op

'Goedemorgen, ik wil alle Heerenveen-fans bedanken voor de steun', aldus de 34-jarige spits, voor wie een tweede tijdperk bij de Friezen dus definitief van de baan is. 'Ik wil de club ook bedanken. Maar vandaag stop ik met mijn loopbaan als speler. Ik wil iedereen bedanken.'

Alves speelde van 2006 tot en met 2008 voor SC Heerenveen en kwam in 39 competitieduels tot liefst 45 doelpunten. In het seizoen 2006/07 werd hij met 34 doelpunten topscorer in de Eredivisie. De Friezen verkochten de Braziliaan in de winterstop van het seizoen 2007/08 voor ruim zeventien miljoen euro aan Middlesbrough. Daar flopte de aanvaller die in de Eredivisie ooit zeven keer scoorde in één wedstrijd (op 7 oktober 2007 tegen Heracles Almelo, 9-0).

Na zijn mislukte avontuur in Engeland voetbalde Alves nog voor Al-Sadd, Al Rayyan en Al-Gharafa in Qatar. Het voorbije jaar was hij clubloos. De voormalig goalgetter van de Friezen was zijn loopbaan in eigen land begonnen bij Atlético Mineiro. De achtvoudige international verkaste vervolgens naar Zweden waar hij na periodes bij Örgryte en Malmö FF werd weggeplukt door Heerenveen.

Alves flirtte vorige week voor de tweede keer met zijn oude club SC Heerenveen. Ook in 2013 kwam een rentree al even ter sprake, maar weigerde hij met de beloften mee te trainen. Dat deed hij nu wel, sinds afgelopen donderdag, om wederom af te zien van een terugkeer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.