'Altijd' scorend Ajax kan record Van Gaal en Olsen evenaren

Reacties

Ajax kan zondag in de uitwedstrijd tegen FC Twente een bijna twintig jaar oud clubrecord evenaren. De hoofdstedelingen troffen donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik (1-1) voor de 41ste keer op rij doel in een officieel duel. Het clubrecord staat op 42 en dateert uit de periode 1996-1998.

'Altijd' scorend Ajax kan record Van Gaal en Olsen evenaren

De laatste keer dat Ajax droog stond was op 26 januari in de Eredivisie-wedstrijd tegen Heracles Almelo (0-0). In de 'scorende reeks' maakten de Amsterdammers in twaalf duels slechts één treffer, waaronder de fatale kampioenswedstrijd tegen De Graafschap (1-1). Zeven keer scoorde Ajax minimaal vier keer, met als hoogtepunt de 1-6 zege op Kozakken Boys in de strijd om de KNVB-beker.

Ajax vestigde het clubrecord onder leiding van Louis van Gaal en diens opvolger Morten Olsen. Aan de 'scorende reeks' kwam in maart 1998 een einde, toen Ajax met 1-0 verloor bij Spartak Moskou in de kwartfinales van de strijd om de UEFA Cup.

Als Ajax zondag scoort tegen FC Twente, dan krijgt de equipe van trainer Peter Bosz donderdag de kans het clubrecord aan te scherpen. Dan wacht SC Cambuur in de achtste finale van de strijd om de KNVB-beker.

De scorende reeks van Ajax
Aantal goals Aantal duels
6 1
5 3
4 3
3 6
2 16
1 12
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.