Altidore weer trefzeker voor Amerika in WK-kwalificatie

Jozy Altidore heeft opnieuw zijn waarde voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten bewezen. De spits van AZ scoorde voor de derde keer op rij in een interland en droeg zo bij aan de thuiszege op Panama: 2-0. Dat duel in WK-kwalificatieverband bracht Amerika aan kop van de poule voor Noord- en Midden-Amerika.

Altidore weer trefzeker voor Amerika in WK-kwalificatie

Altidore was de voorbije duels met Duitsland (4-3 oefenzege) en Jamaica (2-1 winst in WK-kwalificatieverband) ook al trefzeker.

In Seattle opende hij na 35 minuten de score. Omdat Eddie Johnson er kort na rust 2-0 van maakte konden de Amerikanen het treffen zonder problemen uitspelen.

De zege brengt de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann aan kop met tien punten uit vijf duels. Costa Rica volgt op twee punten. Mexico heeft eveneens twee punten achterstand, maar wel een duel meer afgewerkt. Honduras en Panama zijn eveneens nog kansrijk met zeven en zes punten. Met twee punten is Jamaica hekkensluiter.

In de Noord- en Midden-Amerikaanse poule zijn drie directe startbewijzen voor het WK van volgend jaar te verdienen. De nummer vier speelt play-offs.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen