'Als je zulke persoonlijke fouten maakt is het snel klaar'

De spelers van FC Groningen toonden zich na de Europese uitschakeling tegen Aberdeen (1-2) bijzonder kritisch. 'We hebben het in één helft weggegooid', aldus Hans Hateboer.

Hateboer (foto) liet er geen twijfel over bestaan. De 0-1, via een benutte strafschop van Adam Rooney, is zijn fout. 'Ik stond niet op te letten. Ik liep tien meter achter mijn verdediging. Daardoor was het geen buitenspel en daarna werd de penalty veroorzaakt', aldus de jonge rechtsback tegen FOX Sports. 'Echt een kutmoment.'

Routinier Rasmus Lindgren nam ook geen blad voor de mond. 'Dit is heel zuur en onnodig', aldus de Zweed. 'Als je zulke persoonlijke fouten achterin maakt, dan is het snel klaar. Zulke fouten mogen niet voorkomen, maar ze worden wel gemaakt. In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan, maar het is niet meer gelukt.'

Michael de Leeuw had na rust de 2-2 op zijn schoen, maar kreeg de bal niet voorbij doelman Jamie Langfield. 'Hij had er echt in gemoeten', erkende de aanvallende middenvelder. 'Als ik die goal had gemaakt was er nog wel wat mogelijk geweest, maar helaas.'