'Als je vaak geluk hebt, is dat geen toeval'

Reacties

Net als tegen Heracles Almelo (0-1) en Vitesse (1-1) maakte SC Cambuur ook tegen ADO Den Haag (3-2 zege) in de slotminuten een beslissend doelpunt. Dat is geen toeval, stelt trainer Henk de Jong.

'Als je vaak geluk hebt, is dat geen toeval'

'Natuurlijk heb je een beetje geluk nodig, maar als je vaak geluk hebt, is dat geen toeval meer', aldus De Jong met een Cruijffiaanse zegswijze tegenover FOX Sports. Cambuur is na vier duels nog ongeslagen en beleeft zijn beste competitiestart in de Eredivisie ooit. 'Daar word je heel blij en trots van', vervolgde De Jong (op de foto met de tweemaal trefzekere Erik Bakker).

Wie de winnende goal op zijn naam krijgt, is nog onderwerp van discussie. Het schot van Lucas Bijker ging namelijk via de voet van Michiel Hemmen in het Haagse doel. Wat De Jong betreft is het doelpunt voor Hemmen. 'Want hij is al bijna dertig (Hemmen is 27, red.). Lucas (21, red.) heeft nog twintig jaar voor de boeg', stelde de trainer tot slot met een knipoog.

'Kramer moet groter denken'
ADO-trainer Henk Fraser was opvallend mild na de wedstrijd. 'We hebben er alles aan gedaan. Met een nederlaag als deze kan ik wel omgaan', legde hij uit. Wel was hij complimenteus over zijn spits Michiel Kramer, die goed speelde en de 1-1 voor zijn rekening nam. 'Ik heb hem hoog zitten', aldus de ex-verdediger. 'Michiel zou wat groter moeten denken. Ik zie niet in waarom hij op termijn niet aan een club als Feyenoord zou kunnen denken. Hij is echt een goede spits.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.