'Als Eriksson zijn werk doet is er niets aan de hand'

Reacties

Voor Mike van der Hoorn staat het Europa League-duel Ajax - Legia Warschau van donderdagavond in het teken van een bijzonder weerzien. De verdediger heeft immers een curieus verleden met Jonas Eriksson, die morgen de arbiter van dienst is.

'Als Eriksson zijn werk doet is er niets aan de hand'

Eriksson was op 1 oktober 2013 immers de leidsman toen Ajax in de Champions League tegen AC Milan een 1-0 voorsprong verspeelde, dat laat scoorde door een betwiste strafschop die werd gegeven na een duel tussen Van der Hoorn en Mario Balotelli. De Ajax-verdediger kijkt niet uit naar de hereniging: 'Maar als hij gewoon zijn werk doet en ik het mijne, is er niets aan de hand.'

'Of hij toen (tegen AC Milan, red.) zijn werk deed, mogen jullie beoordelen. Ik heb mijn eigen oordeel. Ik vond het geen penalty en daar blijf ik bij', vervolgde Van der Hoorn, die mede aan dat duel met de Milanezen de reputatie van schlemiel overhield. Bovendien liep Ajax destijds mede door de remise overwintering in de Champions League mis.

Door de blessure van Joël Veltman mag Van der Hoorn zich tegen Legia weer als basiskracht bewijzen. 'Ik heb nog niet veel Europese duels gespeeld, dus alle ervaringen in Europese toernooien kan ik goed gebruiken', toonde de centrumverdediger zich daarvoor dankbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.