'Als Ajax scoort wordt het een heel lastig verhaal'

Reacties

Legia Warschau staat vanavond tegen Ajax voor een loodzware opgave. Als de Amsterdammers één keer scoren, wordt het voor de Poolse kampioen bijna onmogelijk de volgende ronde te bereiken, zegt verdediger Jakub Rzezniczak.

'Als Ajax scoort wordt het een heel lastig verhaal'

'We moeten heel intelligent spelen', waarschuwt Rzezniczak (op de foto met Anwar El Ghazi). 'Dus niet als een stel waanzinnigen gaan aanvallen, maar voorzichtig zijn en op onze verdediging letten. Onze uitgangspositie is gecompliceerd.'

'Als we een goal tegen krijgen, wordt het echt een heel lastig verhaal', weet Rzezniczak. Ajax won vorige week thuis met 1-0 van Legia, wat betekent dat als de mannen van Frank de Boer in Polen één keer scoren, Legia op z'n minst drie treffers moet maken om zich te plaatsen voor de achtste finale van de Europa League.

Drie keer scoren is iets wat Legia niet vaak doet; het lukte op 5 december voor het laatst tegen Gornik Zabrze. De Poolse kampioen is al vijf duels op rij zonder zege. Vanavond wordt het duel Legia - Ajax (aftrap 19.00 uur) bovendien afgewerkt in een leeg stadion, vanwege een straf die de thuisclub van de UEFA kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.