Alonso zwaait toch af bij Spaanse nationale ploeg

Reacties

Xabi Alonso (32) heeft toch besloten een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. Twee maanden geleden leek hij dat besluit ook al te hebben genomen, maar destijds werd er nog ontkend. Inmiddels heeft de middenvelder van Real Madrid laten weten dat hij wel degelijk stopt bij Spanje.

Alonso zwaait toch af bij Spaanse nationale ploeg

Zodoende heeft Alonso op het WK tegen Australië (3-0 zege) zijn laatste interland gespeeld. Spanje won dat duel wel, maar was door nederlagen tegen Oranje (5-1) en Chili (2-0) al kansloos voor de volgende ronde.

'Ik heb in elf jaar bij de nationale ploeg fantastische tijden beleefd en we hebben al onze dromen waargemaakt. Ik wil iedereen met wie ik gewerkt heb bedanken. Ik zal het nooit vergeten', aldus de middenvelder in zijn statement op de website van de Spaanse voetbalbond.

Alonso zou zijn beslissing al genomen hebben vóór het desastreus verlopen WK, omdat hij steeds meer kampte met fysieke ongemakken. Toen hij zijn contract bij Real Madrid in januari verlengde zou hij met de club de afspraak gemaakt hebben na het eindtoernooi in Brazilië te stoppen bij het nationale team. Dat moet Alonso de gelegenheid geven tijdens interlandweken fysiek te herstellen.

Alonso is door zijn afscheid blijven steken op 113 interlands, waarin hij zestien doelpunten maakte. Hij veroverde drie hoofdprijzen met het Spaanse elftal: het EK in 2008 en 2012 en het WK in 2010.

Langzamerhand vindt er bij de Spaanse nationale ploeg zodoende een wisseling van de wacht plaats. Xavi en topscorer aller tijden David Villa zijn ook al niet meer beschikbaar. Bondscoach Vicente del Bosque is nog wel steeds de technisch eindverantwoordelijke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.