Alonso wil toetreden tot selecte groep in miljoenenbal

Reacties

Twee jaar op rij de Champions League winnen, het is er maar weinigen gegeven. Clubs slaagden er sinds de oprichting in 1992/93 nog nooit in, een kwartet spelers wel. Xabi Alonso hoopt dit seizoen als speler van Bayern München in de voetsporen van Marcel Desailly, Samuel Eto'o, Gerard Piqué en Paulo Sousa te treden.

Alonso wil toetreden tot selecte groep in miljoenenbal

Alonso maakte deze zomer de overstap van Real Madrid naar Bayern, een transfer die hem mogelijk de derde Champions League-titel in zijn loopbaan bezorgt. De 32-jarige spelmaker won de belangrijkste Europese clubprijs afgelopen seizoen met De Koninklijke en deed dat negen jaar geleden ook al met Liverpool. Het moet ook in München gaan gebeuren.

'Het is voor mij een groot doel om met Bayern München de Champions League te winnen, maar er is nog een lange weg te gaan', vertelde Alonso maandag tijdens de persbijeenkomst voorafgaand aan de thuiswedstrijd van woensdag tegen Manchester City, dat volgens Alonso en zijn ploeggenoot Philipp Lahm een absoluut topteam is.

Dat bleek ook wel tijdens de voorgaande ontmoetingen tussen de kampioenen van Duitsland en Engeland. Hoewel City afgelopen seizoen pas voor het eerst de groepsfase van de Champions League overleefde won het in de vorige vier duels wél twee keer van tweevoudig CL-winnaar Bayern. Vorig jaar resulteerde dat in een plek bij de laatste zestien.

Mede dankzij één treffer van David Silva won Manchester City vorig jaar met 3-2 in München.
Mede dankzij één treffer van David Silva won Manchester City vorig jaar met 3-2 in München.

Omdat er met Thiago Alcántara, Javi Martínez , Bastian Schweinsteiger en mogelijk ook Arjen Robben belangrijke spelers afwezig zullen zijn rust er meteen na zijn komst al een grote verantwoordelijkheid op de schouders van Alonso. Hijzelf zegt daar geen moeite mee te hebben. 'Ik ben goed opgenomen in de groep en probeer te doen wat ik al mijn hele carrière doe: de verbinding tussen verdediging en aanval zijn. Ik ben het middelpunt van alles.' Volgens Mario Götze slaagt zijn nieuwe ploeggenoot daar met verve in. 'Hij is een enorm intelligente speler en zeer ervaren. We kunnen nog veel van hem leren.'

Omdat verder ook AS Roma en CSKA Moskou in Groep E zijn ingedeeld, weet Alonso dat het 'belangrijk is om meteen te starten met drie punten.' Daarbij gaat zijn aandacht vooral uit naar zijn landgenoot David Silva. 'Hij is een briljante voetballer. Hij speelt graag tussen de linies en heeft een goede eindpass in huis. Maar als het lukt hem in te dammen, zullen we Manchester City voor een groot deel onder controle hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.