Alonso laat knielen tegen racisme achterwege

Reacties

Marcos Alonso gaat voor wedstrijden in de Premier League niet meer knielen. De verdediger van Chelsea kiest voor een andere manier zijn steun uit te dragen.

Alonso laat knielen tegen racisme achterwege
© Pro Shots

Sinds de zomer van 2020 knielen spelers in de Premier League als steun aan de strijd tegen racisme. Alonso doet niet meer mee, omdat in zijn ogen dit gebaar aan kracht heeft ingeboet.

'Ik ben compleet tegen racisme en elke vorm van discriminatie. Ik geef er de voorkeur aan met mijn vinger te wijzen op de badge met daarop Zeg nee tegen racisme, net zoals in andere sporten en andere landen.'

Het is geen statement. 'Het knielen verliest wat kracht en daarom doe ik het op deze manier en om te laten zien dat ik de strijd tegen racisme volledig steun', aldus Alonso.

In maart kondigde Wilfried Zaha aan te stoppen met knielen. 'Waarom zou ik nog knielen om te laten zien dat het wat betekent voor ons? Waarom moet ik zelfs Black Lives Matter op de achterkant van mijn shirt dragen om te laten zien dat het wat betekent voor ons? Het verliest steeds meer zijn waarde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.