Almería en Sevilla slachtoffer van Valencia  

Reacties

Valencia heeft met moeite de vierde plaats behouden en zo de voorronde van de Champions League bereikt. Voor Eibar en UD Almería viel het doek.

Almería en Sevilla slachtoffer van Valencia  

UD Almería – Valencia 2-3
UD Almería kwam tot twee keer toe op voorsprong maar stapte met lege handen van het veld. De droeve gezichten bij het degradeerde thuisploeg stonden in schril contrast met de opluchting bij Valencia. De ploeg van trainer Nuno had zich immers dankzij de benauwde zege verzekerd van de vierde plaats.

Dat was te danken aan de veerkracht van de ploeg. Via Nicolás Otamendi en Sofiane Feghouli werkte Valencia in de eerste helft twee keer een achterstand weg. Na de rust zorgde Alcácer (foto) voor de winnende treffer en de bedompte gezichten bij Almería.

Málaga – Sevilla 2-3
Málaga speelde zaterdag al na minder dan een half uur een verloren wedstrijd. De rode kaart voor Robson Weligton maakte een positief resultaat onwaarschijnlijk.

Het duurde tot in de tweede helft voordat Sevilla profiteerde van de numerieke meerderheid. In een tijdsbestek van tien minuten werd het verschil gemaakt door José Reyes, Ever Banega en Aleix Vidal.   

Door de zege van Valencia blijft Sevilla steken op de vijfde plaats. Maar er is nog een kans kwalificatie voor de Champions League af te dwingen, aangezien dat als beloning ook op het spel staat in de Europa League-finale tegen Dnjepr Djnepropetrosvk.

Granada – Atlético Madrid 0-0
Atlético Madrid heeft het laatste restje twijfel weggenomen over de plaatsing voor de Champions League volgend seizoen. De uittredend kampioen pakte bij Granada het benodigde punt om zich zeker te stellen van de derde plaats. Maar het was allerminst een overtuigend sluitstuk van de ploeg van trainer Diego Simeone. Granada kreeg zo de kans een cruciaal resultaat te boeken in de strijd tegen degradatie. Want dankzij het gelijkspel speelt het ook volgend seizoen in de Primera División.

Eibar - Córdoba 3-0
Eibar deed wat het moest doen tegen het al gedegradeerde Córdoba om de dreigende stap terug te voorkomen. Maar de doelpunten van Arruabarrena, Raúl Navas en Ander Capa konden het onheil niet voorkomen. Door de remises van Granada en Deportivo bij Barcelona (2-2) viel het doek voor Eibar op basis van de onderlinge resultaten.

Overige uitslagen:
Rayo Vallecano - Real Sociedad 2-3 
Celta de Vigo - Espanyol 3-2 
Athletic de Bilbao - Villarreal 4-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.