Almere vernedert RKC, De Graafschap ruim langs Helmond

Het zit RKC Waalwijk en Helmond Sport niet mee dit seizoen. RKC werd in eigen huis afgedroogd door Almere City FC, terwijl Helmond Sport een oorwassing kreeg van De Graafschap.

RKC Waakwijk - Almere City FC 1-4
De ellende duurt maar voort bij RKC Waalwijk. In eigen huis ging de ploeg van trainer Martin Koopman voor de achtste keer onderuit in de Jupiler League, maar vooral de manier waarop zorgt voor de nodige bedenkingen. In de eerste helft stond RKC al met 4-0 achter tegen de bezoekers uit Almere.

Ricardo Kip opende na een kwartier de score en voerde de stand na 21 minuten op naar drie. Tussendoor was Jerge Hoefdraad al trefzeker, terwijl Vincent Janssen vlak voor de rust de 4-0 voor zijn rekening nam. Na de hervatting liet de thuisploeg zich eindelijk gelden. Aanvoerder Frank van Mosseveld tekende na ruim een uur aan voor de eretreffer, maar meer dan dat zat er niet in voor de Waalwijkers.

Het financieel geteisterde RKC Waalwijk, vorig seizoen nog actief in de Eredivisie, is na twaalf speelronden terug te vinden op de teleurstellende zeventiende plaats. Almere City FC stijgt na de ruime zege in het Mandemakers Stadion naar plek twaalf.

De Graafschap - Helmond Sport 5-0
Helmond Sport wist ook op bezoek bij De Graafschap niet te winnen. De voorgaande zeven speelronden leverden slechts drie punten op en dat blijft ook na het duel in Doetinchem zo. Na twintig minuten stond de ploeg van trainer Jan van Dijk al met 3-0 achter. Doelpuntenmakers namens De Graafschap waren Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij en Caner Cavlan. Ook in de tweede helft wist Helmond Sport het net niet te vinden. Dat gold niet voor de thuisploeg. Het slotakkoord was namelijk voor Van Ewijk, die met zijn tweede en derde treffer van de avond de eindstand bepaalde.