Almere hekkensluiter af, Helmond nieuwe nummer twee

Almere City heeft maandag wraak genomen voor de 12-1 nederlaag die de ploeg begin dit seizoen leed op bezoek bij Sparta. In eigen huis was de hekkensluiter te sterk. Helmond Sport klom door een nieuwe zege naar de tweede plaats.

Almere City FC – Sparta Rotterdam 3-1Almere City FC is niet langer de hekkensluiter van de Jupiler League. De ploeg droeg de rode lantaarn over aan Fortuna Sittard door een zege op Sparta Rotterdam. Al binnen elf minuten zat de thuisploeg op rozen.

Dion Malone zorgde met een afstandsknal na zeven minuten voor de openingstreffer. Twee minuten later kreeg Sparta nog een tegenvaller te verwerken. Carlos Delgado (foto) moest het veld verlaten nadat hij een doorgebroken speler had neergehaald. Opnieuw twee minuten later zorgde Karim Fachtali voor de zeer vroegtijdige beslissing. Hij draaide een vrije trap in de kruising: 2-0.

Na ruim een halfuur (36 minuten) zorgde Ricky van den Bergh verrassend voor de aansluitingstreffer. Ook hij benutte een vrije trap op fraaie wijze, waardoor de bezoekers weer durfden te denken aan punten. Die hoop werd vijf minuten voor rust definitief weggenomen. Ook René van Dieren moest het veld verlaten. Hij kreeg na 41 minuten zijn tweede gele kaart.

Na de onderbreking liep Almere City FC door een doelpunt van Sidney Schmelz uit naar 3-1. Hij draaide op fraaie wijze de bal in de verre kruising. Dit bleek tevens de eindstand. Almere City is door de zege zeventiende, terwijl Sparta het moet doen met een zevende plaats.

AGOVV Apeldoorn – Helmond Sport 1-4Helmond heeft een flinke sprong gemaakt op de ranglijst. Door de zege is Helmond de nieuwe nummer twee van de Jupiler League. Mark Veldmate schoof na drie minuten al het opneningsdoelpunt binnen. Ilja van Leerdam zorgde na 38 minuten met een lage schuiver voor de vergroting van de voorsprong.

Na de onderbreking was Michiel Hemmen met een benutte strafschop verantwoordelijk voor het enige doelpunt namens de thuisploeg. Robbie Haemhouts (een volley van dichtbij) en opnieuw Van Leerdam (met een puntertje) bepaalden de einstand op 1-4.

AGOVV is na maandag veertiende, terwijl Helmond naar de tweede plaats steeg.

Go Ahead Eagles – BV Veendam 0-0Veendam slaagde er niet in Go Ahead Eagles in Deventer te verslaan. De ploegen besloten zoals er werd begonnen: 0-0 De bezoekers blijven daardoor zesde, terwijl de thuisploeg op de twaalfde stek vertoeft. Foto: VI Images