Almere City-spits Janssen in beeld bij PEC Zwolle

Reacties

PEC Zwolle houdt de verrichtingen van Almere City FC-aanvaller Vincent Janssen nadrukkelijk in de gaten. 'Een interessante speler, die we volgen', bekent technisch directeur Gerard Nijkamp.

Almere City-spits Janssen in beeld bij PEC Zwolle

Janssen is bezig aan zijn tweede seizoen in Almere. Waar hij in zijn debuutjaar voor de ploeg van trainer Fred Grim tot tien competitietreffers kwam, staat de teller in deze jaargang al op zeven goals in twaalf duels in de Jupiler League. Ook in het KNVB-bekerduel met Eredivisionist ADO Den Haag (2-2, Almere won na strafschoppen) trof hij twee keer doel.

De ontwikkeling van het talent, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep maar daar geen contract kreeg, is niet onopgemerkt gebleven. Door zijn trefzekerheid weet hij zich in de belangstelling van een aantal clubs uit de Eredivisie. Scouts van NAC Breda zaten al op de tribune in Almere, terwijl ook PEC Zwolle-trainer Ron Jans het duel met FC Den Bosch bezocht. Janssen speelde in die wedstrijd (2-1 winst) de volle negentig minuten, maar kwam niet tot scoren.

Zijn goede prestaties leverden hem bovendien een plek op in de selectie van Jong Oranje. Interim-bondscoach Remy Reijnierse liet hem in Ingolstadt debuteren tijdens het duel met Jong Duitsland (3-1 nederlaag). Janssen speelde in het verleden in de jeugdopleidingen van (toen nog) TOP Oss en NEC, voordat hij overstapte naar Feyenoord. Daar werd hij in het seizoen 2012/13 topscorer van de A1-junioren, dat de landstitel pakte. Desondanks vertrok hij uit Rotterdam, waarna hij onderdak vond in Almere.

PEC Zwolle vreest de van CSKA Moskou gehuurde Tomáš Necid komende winterstop kwijt te raken, terwijl Nikos Ioannadis werd teruggezet naar de beloften.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.